DIARI SERAM PENUH MISTERI SEORANG KANAK KANAK

27.5.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Ok malam ni segmen seram serik lekat lekit memilih cerita seram seorang kanak kanak. Yang ada anak yang masih dalam zon budak tu cuba check dia tulis apa dalam diari. Bukan apa takut ceritanya lain macam pulak. Lain macam bukan pasal kecik2 dah pandai tulis perasaan cinta kat budak lelaki tapi... Maybe ceritanya penuh mistik & misteri macam diari seorang budak perempuan ni. Misteri yang mungkin belum terungkai.. siapa kawan dia yang orang lain tak nampak tu.

Sumber Google. sekadar hiasan

Rasanya ramai yang dah biasa baca diari seram seorang kanak kanak ni pasal seorang kawan misteri dia yang orang lain tak nampak bernama lisa. Aku pun dah pernah baca sebelum ni tapi entah kenapa hari ni nampak macam kembali menjadi viral maka sebagai blogger puaka seram tahap amatur ni maka rasa bertanggungjawab pulak nak letak jugak cerita seram ni dalam blog.. Bukan apa tadi tengok ada masuk keywords cari cerita ni even tak sempat aku up lagi kat blog. Kena la ambil kesempatan untuk tidak menghampakan si pencari hantu katanya... hahahaha

Alkisah tersebutlah kisah... Kisah yang di kisah dalam sebuah diari seorang kanak kanak yang bercerita tentang seorang kawannya yang hanya dia jer yang nampak tapi tidak orang lain. Budak la katakan.. maybe dia tak faham kewujudan makhluk ghaib. Dia rasa selesa berkawan maka dia terus berkawan... Dan inilah kisahnya...










cerita ni di taip semula agar tulisan lebih jelas untuk di baca. Kang ada pulak pertikai tulisan tu pulak

Inilah entri cerita seram yang paling senang aku nak tulis. hahahaha... dah macam wordless Wednesday pun ada. Tapi macam biasa la blog aku mana boleh wordless.. tetap kena ada patah perkataan merapu merapan dari tuan tanah blog kedaung katanya.

Bak kata pak ustaz Al Qayyum yang pernah rawat anak aku dulu.. Kadang2 budak2 dia tak faham apa yang dia nampak tak sepatutnya dia nampak atau ada di sekeliling dia sebab tu kadang2 dia tak rasa takut & dia rasa boleh berkawan cuma tak bagus untuk perkembangan seorang kanak kanak bila di dampingi makhluk ghaib macam ni.

Moral of the story.. kalau anak2 kita cerita benda2 pelik atau macam berunsur imaginasi jangan judge depa cuma terpengaruh dengan imaginasi. Pastikan benda tu takde kaitan dengan apa2 makhluk yang tak sepatutnya mereka nampak.



Yang menarik untuk di baca :
10 PERKARA NAKAL KANAK KANAK YANG MENGHIBURKAN.
 Biarpun nakal.. benda2 yang mereka buat kadang2 mampu buat kita hilang stress. Yang ada anak atau di kelilingi kanak kanak kecil tak kira anak buah, anak orang atau anak sendiri mesti pernah berdepan dengan salah satu atau semua 10 benda yang kita rasa alahai comelnya tapi kenapa lah nakal sangat.. Kalau anak sendiri confirm la snap pic atau record video kemudian upload walau perbuatan tu kategori perbuatan nakal. Nak tahu apa 10 perkara nakal yang selalu kanak kanak buat tapi menggelikan hati meh tengok kat sini
 10 Pretty Annoying Things Kids Do That Secretly Make You Smile 

3 comments:

  1. Banyak tengok cite omputeh jenis cenggini.. budak2 ada kawan imaginasi... aku suka !

    ReplyDelete
  2. masa baca ni pun rasa seram jugak bila part ayah dia dgn cikgu dia dah takde tu...baru terasa bahayanya ada Lisa tu..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!