ELAK GUNA STRAW MASA MINUM UNTUK CEGAH KENTUT BUSUK

20.5.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Kentut berbau ni bukan terjadi secara semulajadi tapi ada penyebab jugak yer. Sebabnya banyak tapi aku ambil salah satu sebab jer nak share dengan korang. Sebab tips ni aku rasa sangat berguna untuk menjaga imej wanita seram yang jelita lagi gelita maka aku nak share jugak la dengan korang yang amat aku kasihi.

Sumber Google

Antara tips untuk mengelak kentut berbau minum teh herba, kurangkan makanan yang boleh menyebabkan gas di perut macam kacang,ubi,brokoli,kubis,petai,jering & sebagainya. Nanti korang baca sendiri la apa yang boleh cegah dari kentut berbau busuk kat sini Bagaimana dapatkan kentut nyah bau

Tapi yang aku nak share ni agak best iatu elakkan minum cara menyedut. Of course la kita minum cara menyedut guna straw.. Tapi ada jugak orang menyedut minuman dari cawan nak2 lagi air panas. Rupanya ia juga penyebab kentut berbau busuk sebab menyebabkan banyak udara masuk dalam perut.

Lepas ni kita kena mula kempen minum tanpa straw lepas tu try kentut. bau semakin busuk ke tak? hahahaha.. Apapun minum secara menyedut adalah salah satu penyebab bukan sebab utama yer.. Setakat minum tak menyedut belum cukup membuatkan kentut anda tidak berbau yer. Pemakanan, aktiviti harian jugak mainkan peranan.

Moral of the story.. Jangan kentut di khalayak ramai takut ada yang kena liwat secara berjemaah. hahahaha


**Yang menarik untuk di baca:
Nak tengok kereta yang di ubahsuai macam seekor arnab, kura kura & seperti membawa seekor lobster gergasi clik link di bawah

21 Coolest Beetle Modifications Out There. You Might Want To Own One Now.

6 comments:

  1. Hehehehhe.. Bahaya kena liwat berjemaah ni..

    ReplyDelete
  2. Eh, biar benar ni! Nak haramkan penggunaan straw ler :)

    Ini yang tak berapa nak faham ni. Kenapa kentut di khalayak ramai boleh menyebabkan berlakunya liwat berjemaah. Serius tak faham isu ni, boleh kupas mengupas lebih dalam tak? Hahaha!

    ReplyDelete
  3. Hahhahaha parok la xleh guna straw la lps ni

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!