GAMBAR SITI DI FITNAH SEBAGAI YANA FMC

6.5.15 Suria Lekatlekit 10 Comments

Kesian pulak aku.. Nama di sebut orang lain tapi gambar yang bertebaran di alam maya sambil di hambur dengan kata2 kesat, caci maki bagai orang lain. Tak pepasal dia jadi mangsa keadaan sedangkan dia takde kena mengena dengan kes yang sedang menjadi kontroversi maha hebat kat alam maya ni.

Terbaca kat Sozcyili pasal si siti katanya jadi mangsa pembuli siber yang guna gambar dia & di sebarkan sebagai Yana FMC yang konon boleh settle kes 6 ahli kumpulan familia Myvi Club yang berlumba & mengakibatkan kemalangan maut kepada 3 beranak. Kesian si siti terpaksa deactivate account FB sebab tak tahan dengan tekanan yang datang. Yelah.. kau tahan semua orang dok maki hamun dia bukan2 padahal dia tak tau apa2 cuma gambar dia jadi mangsa.


Sumber Sozcyili

Memang siti ahli group Familia Myvi Club tapi dia tak terlibat dalam kes tu & dia bukan yana. Adalah menjadi satu kesalahan orang yang menyebarkan gambar siti sebagai Yana, so hope siti buat la laporan polis jugak untuk buktikan gambar yang di sebarkan sebagai Yana adalah milik dia. Kalau setakat explain macam ni dengan kawan2 tak mampu nak bersihkan nama dia. Bukti pun tak kukuh sangat untuk nampak dia berada di pihak yang tak salah. Almaklum laman sosial. Kena ada bukti bergambar,video atau pengesahan dari pihak berkuasa. Kalaupun tu gambar Yana tetap jadi salah jugak kita sebarkan gambar dia & meletakkan dia dalam ancaman bahaya. Yang dok memaki gambar siti yang di anggap Yana tu, mesti hangpa termalu sendiri kan?

Kesian siti... Yang hina T*T*K siti cepat2 la pi minta maaf

sebab tu la berhati hati sebelum clik butang Share. Aku memang tak pernah pun share gambar siti kononnya si Yana FMC.. Aku just berkomen atau ulas dalam blog jer. Tak attach gambar sapa2 atau kereta depa. Ambil langkah selamat la beb! Ni laman sosial.. Kau kena kenal laman sosial sebelum kau ramah sangat nak share apa2 yang datang melaluinya.

Moral of the story..Yang salah cuma 6 pemandu dari familia Myvi club jangan di hukum semua pengguna myvi pulak. Tak payah jadi gila sangat la. Kekadang orang yang obses sangat ni bukan sebab simpati & menuntut keadilan tapi saja seronok buat kacau jer. Depa ni jenis suka menaguk di air yang keruh. Ambil kesempatan atas kesempitan.

10 comments:

  1. Kesian pengguna-pengguna MyV.MyV tidak bersalah yang patut disalahkan adalah attitude driver yg teribat.

    ReplyDelete
  2. aduhai.. camni pun ada kan..

    ReplyDelete
  3. tu dia ... nasib la kerana yana yang mana tah gambar die tu ... org lain kena .... tapi kan ...nape ek klai tak plak org dpt jumpa fb dan deatil lain mcm kes CDM dulu tu ek ... pelik betui la

    ReplyDelete
  4. ksian.. even org bawak myvi skrg pon kena himpit2 katenyer.. padahal 8 bijik myvi je yg biadap

    ReplyDelete
  5. Memang kesian bila yang tiada kaitan pun jadi mangsa. Sebab tu sekarang Mek ila memang tak share kalau tak tahu kesahihan.

    ReplyDelete
  6. memang teruk betul org yang share2 tu.. tu sebab tak nak tulis pasal tu kat blog.. kesahihan tak pasti

    ReplyDelete
  7. Kesiankan... beberapa orang buat silap habis seluruh kelab kena tanggung beban maki hamun. Bab-bab menokok tambah ni memang sedaplah agaknya sebab itulah ramai suka meneguk di air keruh!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!