GHOST OVERTIME, PRANK SERAM YANG MEMBUNUH

5.5.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Orang kata buat apapun berpada pada walau bergurau sekalipun. Bila perkara tu over sangat kita buat boleh mendatangkan kemudaratan pada orang lain. Orang yang berada dalam keadaan takut & panik ni kadang2 tindakkan dia di luar kawalan & boleh jadi bahaya jugak. Macam tu jugak dengan satu kisah ni.. Yang mana prank telah membunuh & membuatkan simati menjadi roh yang berdendam.

 Sumber Google

Dah lama rasanya tak review filem seram.. Dok share kisah2 seram je kan. Ni hasil rembat lepas bayar kat e@curve hari minggu lepas. O.T Ghost Overtime ni filem thailand. Filem ni filem hujung tahun lepas bukan filem baru. Berkisahkan seorang majikan yang buat prank hantu kat staff dia yang berkerja overtime. Tujuan nak menakutkan pekerja dia supaya tak buat kerja overtime sebab dia tak nak bayar gaji lebih masa tu. Akibat dari prank tu dua pekerja dia terbunuh jatuh dari tempat tinggi masa tengah panik. Mengakibatkan majikan nakal ni jadi trauma nak guna lift sebab rasa macam di hantui staff dia yang terbunuh dari prank yang mereka buat. Walau macam tu dia tetap tak serik nak prank orang.

Antara babak prank

Masa syarikat dia mengalami kemerosotan & berisiko bankrup datang seseorang menawarkan projek yang meminta dorang buat satu pengambaran 1 malam di 5 buah hotel paling berhantu. Kat situ la penuh prank yang seram melibatkan hantu staff yang mati akibat prank tu. Memang agak sakit hati sebab banyak babak suspend & seram alih2 prank sampai la babak last baru muncul hantu perempuan yang mati akibat prank majikan dia datang. Sebab masa perempuan ni hidup dia pun pernah kena prank konon bos dia suka kat dia.. So, kononnya roh perempuan ni datang dengan cara baik & nak buat perjanjian untuk kehidupan akan datang supaya mereka dapat bersama. Bila roh hantu perempuan ni tahu tu pun cuma prank dia jadi marah. Akibat dari tu dua majikan yang pernah prank dia pun terbunuh dalam prank yang dorang sedang buat di sebuah hotel yang sedang terbakar.

 Geng prank paling melampau dalam Filem O.T Ghost Overtime ni

Filem ni dari starting sampai ending penuh prank seram. Tapi entah kenapa macam enjoy pulak aku tengok filem ni sebab even prank dia buat kita rasa suspend lepas tu rasa nak pijak TV bila tahu cuma prank. Nak kata filem seram sangat rasa bukan kategori horror sangat tapi nak kata komedi pun kita tengok prank2 yang di buat pun tak berapa lawak sebab mengundang panik jugak. Maybe filem ni klasifikasi prank seram kot. hahaha... pening pulak aku nak kategori genre filem ni. Jangan risau orang penakut pun boleh tengok. Boleh di tonton seisi keluarga even klasifikasi 18 tahun keatas. takde sangat la babak seksi atau romen2.

Untuk koleksi peribadi

Moral of the story.. Jangan nak melampau sangat prank orang. Kadang2 benda yang kita rasa enjoy memberi kesan emosi sangat mendalam pada orang yang terkena.

5 comments:

  1. hantu prank namanya nih..heheh

    ReplyDelete
  2. citer yg paling menyakitkan hati... citer SAW... saling berkait kait...

    ReplyDelete
  3. Patut bagi tajuk PRANK GHOST STORY.. hehehhehe.

    ReplyDelete
  4. Prank pun pranklah janji seram. Bolehlah masuk kategori seram kalau dada kita rasa berdebar semacam jerk bila mereka buat prank nih...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!