HANTU JENGKA PASAR MALAM

3.5.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Orang dok bercuti kau tak abis2 dengan cerita seram, cerita hantu. Memang takde life katanya lekatlekit ni. Dok buang masa memburu cerita hantu yang takde pekdah. Takde pekdah pada kau.. Pada aku ada la pekdahnya. Sekurang kurang aku tak hidup dalam kepalsuan. Aku share hobi aku ni ada penggemarnya tersendiri. Kau hado?? Hidup dengan cerita imaginasi melangit, kau tak rasa sedih ke bila sebenarnya hidup kau nothing!

Time orang bercuti memang la kami anak beranak jarang pilih hari2 macam tu untuk bercuti. Tak lalu nak hadap sesak dengan manusia lain. Jadi orang keluar bandar, kami still kat bandar. Nanti orang balik bandar baru kami keluar dari bandar katanya.

Sumber google. Sekadar Hiasan

Terbebel la pulak padahal nak cerita pasal hantu Jengka. Alkisah 2 mingu dah aku dok memburu dvd filem jengka. Kata si kakak Seri Kandi Tanah Jauhar, filem ni seram hingga meremang bulu roma yang terakhir. Aku yakin sikit kalau kak Seri Kandi Jauhar cakap sebab taste kami kadang2 ada persamaan nak2 lagi minat kami sama tengok cerita seram selain Mummydearie, AJK kelab hantu Malaysia tu. hahaha.  Tapi sayangnya..  Kat kedai classic world entertainment tu belum keluar dvd ni.. Tapi semalam sempat singgah pasar malam paya jaras lepas abis berjimbaraya tempat retis2 kat e@curve katanya. Padahal aku kesitu nak cari dvd hantu jer.. Tak kuasa nak mengusya para retis. Tak attractive pun retis berbanding cerita seram katanya. hahaha

 Dari pengarah yang aku rasa terbaik sebab pengarah ni la yang buat aku boleh ulang tengok vcd filem puteri Impian beratus kali dulu. hahahaha

Yang Ah lang Nun punya dvd filem Jengka dah berada di pasaran. Biasa la Ah Lang Nun memang lebih laju dari LRT katanya. Aku Rasa penerbitan filem kena bersaing dengan Ah Lang Nun.. Sebelum keluar Astro First kena keluar DVD dulu tapi astro first ni selalu keluar filem yang masih di tayangkan kat pawagam kan? Tapi aku fobia nak beli dvd cerita seram yang di pasarkan di pasar malam.. Bukan la aku berlagak sangat. Tak layan pasar malam brand tapi ada dvd yang laki aku beli untuk aku tapi langsung tak boleh tengok.. ada yang muncul kepala2 hitam & suara2 misteri.. Memang spoil mood seram. Even hati berbelah bagi tengok dvd filem Jengka kat pasar malam paya jaras tapi atas hasutan suami sendiri yang kata jangan menyesal lepas beli, Maka aku tabahkan hati untuk tunggu dvd original keluar. Lambat pun lambat la..Sebab aku nak buat koleksi so better simpan yang kualiti elok sikit. Tengok banyak kali pun tak rosak.

Akibat dari tak jumpa dvd Jengka kat e@curve.. Pantang ketua geng hantu balik dengan tangan kosong tanpa membawa hantu. Rembat la dua ekor hantu ni.. Jadilah buat supper katanya. Hahahhaa..

Ghost Overtime (Thailand) Horror Story II (korea)

Tunggu aku tengok dulu baru boleh review kalau aku rasa bermood nak review. Haritu 2 filem korea aku beli, spoil mood sebab filem tu dua2 aku dah pernah tengok kat tv cuma aku tak familiar sangat dengan filem korea so aku tak tau yang mana aku dah tengok & belum. Kalau filem Thailand aku hafal sikit.

Moral of the story yang rasa semak dengan cerita2 seram kat blog aku ni.. Senang je tak payah baca. yang kau gigih sangat nak baca walau ko rasa semak tu dah kenapa? ada orang letak pisau kat leher kau ke sampai terpaksa baca. hahahaha

2 comments:

  1. Hehe.. Saya pun minat gak citer seram.. Tapi besenya lebih minat citer dari negara Thailand and Korea sebab dia punya seram agak real. Baru-baru ni layan citer Bangunan sebab kawan kata seram gila.. Bila layan rasa biasae je.. Huhu..Rasa macam nak try layan jugak la citer Jengka ni. :-p

    ReplyDelete
  2. Nasib tak berjiran dgn sis. Kalau tak,mmg tumpang nonton rumah sis. Mmg layan filem seram² ni.. Kat kota ni dah takda jual dvd ke hapa. Semua vcd lagu dr indonesia je. :(

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!