MISTERI CERMIN FITTING ROOM PASARAYA

12.5.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Tu dia sesapa yang rajin membeli belah kat pasaraya & memang suka menerai pakaian dalam fitting room kena baca entri ni. Samada hangpa perasan atau tau misteri ni tak tau la. Tapi aku mula perasan semalam & kawan2 aku jugak akui mengalami perkara yang sama macam aku.

 Sumber google

Alkisahnya ahad lepas singgah the store sungai Mas walau niat tu takde nak membeli belah tapi sebab singgah rasa bersalah kat diri sendiri kalau tak shopping. harus windows shopping tapi bila dah windows shopping sebagai seorang perempuan rasa tercabar kalau tengok je kan. Jadi ambil 2 pasang baju pergi fitting room nak try. Aku pelik.. masa aku letak kat badan tengok kat cermin luar fitting room nampak ok jer bila try kat badan nampak gemuk pulak bila tengok dari cermin dalam fitting room. Bukan kat The store je kadang kat tesco atau Mall lain pun sama. Sampai tension aku rasa nak beli baju ni tau. Tengok kat cermin rumah tak nampak gemuk sangat pun asal tengok kat cermin fitting room mesti macam penguin kenyang jer. hahaha

Aku tanya kengkawan geng cap ayam aku.. depa pun kata mengalami benda yang sama. Adakah kami sekumpulan kawan yang memang debab2 atau memang cermin tu mempermainkan perasaan kami. hahahaha.. Kawan aku kata cermin fitting room memang kebanyakkan bagi effect lebar. Kalau camtu kira banggang jugak la kan.. Bila orang tengok nampak buruk confirm la orang tak jadi beli. marketing failed. hahahaha

Tapi aku tekad jugak nak beli baju tu.. So aku tarik nafas sambil berkata pada diri sendiri cermin tu something wrong somewhere. Alhamdulillah balik rumah try depan cermin sendiri, takde la nampak gemuk pendek macam kat dalam fitting room. Lepas ni kalau aku jumpa baju cecantik aku takkan terpedaya lagi dengan cermin dalam fitting room. Misteri cermin Fitting room yang selama ni buat aku rasa sedih tengok badan sendiri kini terungkai. hahahaha

Moral of the story.. Kena percaya pada diri sendiri sebab cermin pun tak semuanya memberi gambar sebenar diri kita. Hanya kita je lebih mengenali diri sendiri. 

5 comments:

  1. hahaha..Fida pun pernah alamai benda yg sama...sebab tu sekarang ni beli apa tak test dah..main hentam gak beli...asal rasa muat jer..hehehe

    ReplyDelete
  2. Moral of the story mestilah rasa konfiden tahap apa-apa pun tak boleh ubah pendirian. Misteri cermin ajaib dalam fitting room ni dah alam akak rungkaikan. Sebab itulah akak tak hairan dah. Walaupun nampak tak cantik dalam tu, akak tetap juga beli!

    ReplyDelete
  3. Memang misteri nusantara betul ni. Hehehhehehehehe.

    ReplyDelete
  4. hahaha.. ingatkan apa yg misteri cermin tuu.. huuhuuu,haah..dah lah melebar,..nampak pendek plak tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!