PENGALAMAN SERAM DI APARTMENT BERHANTU NOMBOR 13A

28.5.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Malam Jumaat dah malam ni kan? Sekejab jer.. Rasa baru semalam malam Jumaat. Bagus la mana2 melakukan amalan2 yang menambah pahala tu. tak payah la dok update status2 gersang malam Jumaat, tak berapa lawak sangat dah. Ok untuk malam Jumaat kali ni segmen seram serik lekat lekit nak share satu kisah seram yang berlaku di sebuat apartment bernombor 13A... erkk... apsal nombor rumah sama jer dengan nombor rumah aku ni?

 Sumber Google. Sekadar hiasan

Alkisah seorang graduan yang baru memulakan kerjayanya sebagai penulis di sebuah syarikat akhbar tempatan. Semuanya bermula bila dia menyewa sebuah rumah di apartment yang berdekatan dengan tempat kerja dia. Apartment tu bukan takat dekat dengan tempat kerja, malah sewa pun murah dah tu kategori fully furniture. Bawak diri je katanya masuk rumah tu. Musykil sekali lagi sebab owner umah dia sewa tu pun sama dengan owner rumah aku sewa sekarang. Hahahahah kebetulan pulak. jangan rumah di maksudkan tu rumah aku sudah sebab aku pun duduk apartment murah jugak. hahahaha

Memula tinggal kat situ ok la.. takde apa yang pelik atau seram yang berlaku sehinggalah pada satu malam yang sepi.. pak mat jual topi.. topi mak koyak.. pak jual tempoyak... hehehehe.. saja je nak flashback kalau zaman kanak kanak rebina. Ok.. ok.. berbalik pada cerita pasa satu malam tu.. Masa dia sedang buat kerja kat ruang tamu rumah dia tiba2 terdengar dentuman kuat pintu rumah dia. Time tu dah pukul 2.30 pagi. Patut la pun.. time hantu lepak2 dah tu dia pulak dok guna ruang tamu mana tak hangin kan? kekekkee...  Dia buat tak tau jer lepas bunyi hentakkan kuat pintu tiba2 kipas pula berhenti. Time tu dia mula cuak dah. Apa lagi terkumat kamit la mulut dia baca ayat2 Al quran sebagai pendinding. Alhamdulillah lepas tu keadaan kembali tenang & dia teruskan kerja.

Lepas tu dia pun masuk ke bilik nak tidur tapi malam tu dia rasa macam lain macam sangat. Seolah2 ada benda yang hempap badan dia masa tidur & terasa macam panas sangat. Tiba2 jer kaki dia tersentap buat dia terbangun dari tidur. Selepas terbangun terdengar pulak suara tangisan seorang wanita yang sayup sayup jer... seolah2 meminta tolong. Dalam takut2 tu dia cuba jugak cari suara tangisan tu di ruang tamu rumah.

Kalaulah organ dalaman badan tu macam organ kereta rasa luruh habis atas lantai bila tetiba apa yang dia nampak di ruang tamu rumah adalah sesuatu yang tak pernah di harap untuk dia tengok, Kelu, kaku jadinya bila dia melihat susuk seorang wanita dengan wajah yang menyeramkan. Matanya terjojol keluar bersama titisan darah yang keluar dari lubang biji mata, lidah terjelir panjang & kepalanya bengkon seperti orang patah leher. Dengan kuku tajam, siap ada ulat yang keluardari setiap tubuhnya.. Tiba2 tangisan sayu tadi bertukar jadi ngilaian kuat yang menakutkan. Lembaga tu katanya menerkam & terus mencekik dia. Dia dok fikir mati jer tapi tetap terus membaca ayat2 Kursi. Lembaga tu terkesan dengan bacaan ayat Qursi menjerit kesakitan terus lepaskan leher dia & hilang.

sebab badan dia terlalu lemah dia pengsan kat situ jugak. Sedar2 pagi tu tengok badan dia penuh dengan kesan cakar serta lebam di leher. Sebab tak sihat dia call kawan dia bagitau. Kawan baik yang prihatin mesti la datang melawat. Bila sampai ke kawasan rumahnya, kawan dia jadi lain macam tapi tak cerita kenapa sehingga mereka beredar dari kawasan rumah dia. Lepas dah lepak kat satu restoran ni baru kawan dia cerita yang rumah dia tu rumah berhantu. Katanya pernah jadi kejadian bunuh. Seorang graduan katanya bergaduh dengan boipren dia.. kemudian dia di rogol & di bunuh. Lepas tu di gantung kat tengah2 ruang tamu rumah seolah2 macam mati bunuh diri.

Lepas dengar je cerita kawan dia.. tak tunggu lama la kat rumah tu. Terus dia pindah kerumah kawan dia. Gila kau! Tempat orang mati di bunuh memang tempat yang jin & syaitan suka bukan sebab orang mati tu jadi hantu membalas dendam yer. Jadi betulkan pemahaman. Sebab tu dalam setiap cerita seram yang aku share kat blog ni aku sentiasa ingatkan benda tu. aku tak nak ada sesiapa salah faham yang boleh memesongkan akidah pulak.

Moral of the story... Pentingnya masuk rumah baru tak kiralah baru siap atau kita baru nak duduk buat tahlil atau bacaan yasin. Kita tak tahu siapa yang tinggal sebelum kita masuk. Rumah yang 3 hari kosong tanpa penghuni pun dah datang penumpang tak bayar sewa apatah lagi kalau rumah yang kosong sudah sekian lama.

Sumber : true Story


Yang menarik 
Ajak & Shahrol shiro jadi pakar kewangan? Betul ke? Nak dapatkan tips menguruskan kewangan anda dari ajak & shahrol boleh tengok kat sini

Fulamak, Ajak & Shahrol jadi expert kewangan? Kena tengok ni!

5 comments:

  1. Setuju dgn sis.. Jgn main masuk je rumah yg kita nk tnggal...

    ReplyDelete
  2. betul tu...thtway kena bnykkan bca al-quran dlm rumah

    ReplyDelete
  3. betul. kejadian seperti ni.. kadang kadang kita sellau lepas pandang. bila dapat rumah baru, aexcited nak buat house warming. patutnya kene lah buat majlis tahlil

    ReplyDelete
  4. Ok..ok..akak baca time kaopis so x takut sgt..

    ReplyDelete
  5. tu dia ... seramnya... huhuhuhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!