UPLOAD MUKA BLUR MAYA MATAHARI KENA UGUT DI SIMBAH ASID

31.5.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Hari ni nampaknya weekend kat rumah je la sebab robot masuk wad maka makhluk 2 kaki jadi patah sayap la pulak. Takpe sekali sekali berjimbaraya di rumah sendiri pada hari minggu yang berbahagia ni.

Sambil lepak2 depan tv tengok jalan2 cari makan kat tv3 jenjalan la kat IG. Ternampak satu gambar retis yang dulu popular dengan lagu matahari.. Maya upload satu gambar katanya kat majlis tahlil. Gambar tu dia dengan artis vateran Rohana Jalil kalau tak silap. Caption dia dia la tulis pasal muka blur. Tetiba je sorang mamat ni macam tak puas hati terus komen yang boleh macam cari nahas jer.


Hati2 dik Ooi.. nak tunjuk samseng even kau tak berniat nak buat pun. Statement macam tu pun boleh jadi kes polis jugak. Dah nampak macam ugutan. Tup tup tetiba berlaku benda tu kat orang yang kau hamburkan kata kata tu even kau tak buat pun confirm kau tersenarai sebagai suspek jugak.


Lepas si Maya reply balik kata kalau merasa nak pergi balai buat la statement macam tu.. reti pulak dia delete komen dia. Tau pun takut. Ingat taiko sangat rupanya  setakat tahap adudu watak jahat dalam kartun boboiboy jer. hahaha

Moral of the story.. Zaman sekarang nak cakap apapun berhati hati. Silap cakap see U in balai la. Kalau tak suka just unfollow dari sakit mata kau tengok lepas tu mulut mula nak cakap bukan - bukan. Bukan ada sesapa paksa kau follow sesapa pun.


Yang menarik
Rasa Annoying dengan whatsapp bila ada orang suka2 hati add masuk ke group tanpa keizinan anda, orang suka spam barang jualan/produk mereka, suka copypaste khabar angin & berita tak sahih. Ni cara nak reply balik whatsapp mereka guna emoji.. Meh tengok sini
8 Snarky Emoji Comebacks For Your Biggest, Most Annoying WhatsApp Problems

4 comments:

  1. Kat fb pun banyak...jenuh leave group..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kena mengena dengan group FB atau mana2 group pun entri ni

      Delete
  2. Buat muka apa pun dah tak boleh sekarang ni... Hehehehhehe.

    ReplyDelete
  3. Sajalah tu nak jadi famous. Kalau kena see you in court ke, see you in balai ke, famouslah tu!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!