BUAT LAPORAN PALSU JUMPA BAYI UNTUK TUTUP AIB

12.2.11 Suria Lekatlekit 8 Comments

Ni kes lawak yang harus di lempang secara berganti - ganti, ok! Taoi harus juga di puji sebab dorang takde la kejam sampai nak buang merata - rata bayi hasil hubungan luar nikah dorang, kan just cara dorang tu ada sedikit lawak edisi baru.

Alkisahnya.. Seorang jejaka 23tahun ni bawak sorang baby kebalai polis buat laporan kononnya dia jumpa bayi tu tepi jalan dalam bakul masa balik kerja. Sebab kesian dia amik la bayi tu bawak balik rumah then bawak pergi balai untuk buat laporan namun selepas hasil siasatan rupanya bayi tu  dilahirkan oleh tunang beliau sendiri dia salah sebuah hospital swasta sehari selepas laporan di buat.

Pasangan tu bakal melangsugkan perkahwinan tak lama lagi bertindak demikian sebab nak tutup perbuatan sumbang masing - masing dari ketahui keluarga tapi malangnya dorang rasa dorang dah cukup bijak tapi sebenarnya ada yang lebih bijak. Takkan polis tak siasat dulu, kan?? Kalau dah ada rekod kelahirran kat mana - mana hospital, pastu di kesan melalui DNA lagi.. mestilah kantoi.

Dari nak tutup perbuatan salah terus terbuka. Bukan takat family jer dapat tahu orang sekeliling pun tak terkecuali akan tahu. Dah tu buat laporan palsu lak.. Confirm dah jadi dua kes.

Rujukan (Sinar Harian) : Lelaki dakwa jumpa bayi

8 comments:

  1. hahaha. . rancangan yg x cukup bijak !

    ReplyDelete
  2. ngoks la diowang tu..xtahan sangat dah la tu

    ReplyDelete
  3. hahaha !patot kawen jela awal2 teros..gatal sangat..huu

    ReplyDelete
  4. hahahaha....wat lawak antarabansa la diorang ni. boleh masuk Ujang.

    hurm..... rasanya dah lama tak baca Ujang.

    btw, hati diorang tetap baik walaupun dah terlanjur perbuatan

    ReplyDelete
  5. habis satu Malaysia tau... diorg bace kat paper ngan Blog lekat lekit nih....hahaha

    ReplyDelete
  6. sengal jugak yea....tulah manusia....buat tapi tak pandai tanggung...

    ReplyDelete
  7. kurenggg bijak.

    isk. mcm mana nk bina rumah tangga mcm ni? tu pn xleh pk ke? T______T

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!