CARA MANDI HADAS BAGI YANG BERTINDIK

18.2.11 Suria Lekatlekit 6 Comments

Maybe ada yang tahu.. Dan tak mustahil ada yang tak tahu kan?? Dari Harian Metro dalam ruangan Anda Musykil Dr Mashitah Jawab

Lekit nak share la dengan mereka yang belum tahu cara mandi hadas yang betul bagi yang bertindik. Memang ramai yang bertindik & memakai subang. Bagi yang pakai anting2 panjang or bulat besar2 tu confirm la dorang tak pakai secara kekal. Tapi bagi yang pakai subang paku.. Yang melekat jer kat telinga or mana - mana je kawasan di tindik tu kebanyakkan jarang nak buka. Bagi Lekit dah berpuluh tahun tak pakai apa2 subang or anting - anting. Entah la kurang minat lak.. Last pakai masa zaman rumaja gitiew. So, lubang2 tindik ni pun rasanya dah tertimbus. Okey jom lekit share camna yang bertindik untuk memastikan mandi hadas mereka sah


Gerakan air dengan jari kepada telinga dan ia akan sampai pada lubang itu. Jika subang ketat, longgarkan supaya yakin air dapat sampai padanya.
Menjadi sunnah sebelum mandi hadas besar, gosokkan dulu bahagian yang sukar kena air dan bersihkan bahagian sulit. 


Hope dengan perkongsian info ni dapat memberi manafaat pada semua. Sharing Is Caring

Rujukan (Harian Metro) : Tindik Telinga

6 comments:

  1. nice info~

    btw thnx yer sudi memberi kata-kata sokongan....

    ReplyDelete
  2. info yg bagus... tapi sama mcm Lekit, saya pon tak pakai subang.

    ReplyDelete
  3. gud info..xpernah terpk pn psl ni sbb xpernah tindik..hihi..tp kena tau jugak la kn kut² leh inform kt sedara-mara ke, kwn² yg xtahu kan =)

    ReplyDelete
  4. sy pon x penah bertindik..takot ah..nak lubangkan diri sendirik

    ReplyDelete
  5. ilmu baru dari kamu..terima kasih

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com