DATO CT NURHALIZA LAGI RAMAI FAN & HATERS TAPI TAK PULA CAMNI JADINYA.. MAYBE DIA BUKAN CIKGU KOT

9.2.11 Suria Lekatlekit 26 Comments

Wah panjang pulak tajuk entri, kan?? Malam ni overnite lak. Tadi tertido awal kepala pening pastu tengahmalam tak ngantuk pulak. So, sambil - sambil tu jenjalan la cari something untuk di share kat blog. Sambil baca & membaca.. Jenguk - jenguk jugak FB. Terjumpa status seorang cikgu yang cukup menarik perhatian aku. Bukan sebab minat tapi sebab statement2 dia yang banyak guna kepala lutut dari kepala otak.. Kenapa Aku cakap camtu?? Dah banyak aku lampirkan bukti.. Malam ni meh kita lihat bagaimana manusia yang merasakan diri dia popular (mengikut pengakuan dia sendiri kat tv aritu.. Tak tengok tv pun just tengok youtube jer) mula hilang arah dengan apa yang di miliki sekarang...

Wah.. Mula menyetankan haters.. Statement dari seorang guru. Bagaimana la kalau student dia yang baca. Student dia tu dah la kanak - kanak yang baru nak membesar.. So, dengan status ni Sang Lekit tertarik pula nak tengok komen & turut berkomen. Dan sengaja Sang Lekit post 1 comment nak tengok apa jawapan balas dari seorang cikgu yang rasa dia popular ni


Atas kecerdikkan seorang cikgu ni.. Maka comment Lekit ni di delete. Bijak kan?? Kenapa dia taknak menjawab?? Sebabnya dia sendiri tau bahasanya yang di gunakan tu bukannya sopan & tak patut menjadi contoh pada murid - murid pun. Bukan bermoralkan baik. Bukan jer comment aku kena delete.. Comment Fan dia sendiri pun dia delete. Alasan sebab panjang sangat. Bleh gitiew.


Belum lagi ambil tempat Dato CT demand bukan main dah sekarang. Dato Ct pun ada Fan & Haters tapi walau tak tinggi pelajarannya tapi rasanya lagi layak la Dato CT jadi cikgu berbanding cikgu shida ni, kan?? Cara dia menjawab semua statement tak kira yang positif atau negatif takde satu pun kedengaran biadap atau guna bahasa kasar, kan?? Agaknya kalau Cikgu Shida ni se popular Dato CT, macam mana la bongkaknya dia nanti yer??

Apa yang terang.. Comment dari fan dia yang mengatakan cikgu shida ni gud motivator terang2 comment jilat tapak kaki cikgu shida yang menagih perhatian. Korang sendiri nilai la.. Layak ke dia bergelar gud motivator??


SETAN. Adakah cikgu shida kat sekolah guna perkataan ni bila ada anak2 murid dia berperangai macam dia gambarkan sebagai SETAN tu. Bukan la nak menyatakan benci pada cikgu shida ni just cuma nak ajak semua berfikir.. APAKAH dia layak untuk bergelar pendidik dengan atitute macam ni. Dan ini adalah kesinambungan entri BURUK BUKAN SEKADAR JENAYAH

Bila kita sukakan sesuatu biarlah berpada - pada. Jangan sehingga jadi buta hati menilai ada baik & buruk. Kita sayang kita tegur.. Macam korang sayang Sang Lekit, korang tegur kan?? Lekit terima dengan hati yang terbuka jika teguran korang tu betul pada caranya. Jangan menyokong membabi buta.. Sehingga mengbetulkan apa yang salah. Buat renungan semua & diri sendiri. Moga menjadi peringatan untuk kearah yang lebih baik.

26 comments:

  1. hahahahaha.. punya usaha kajia si cikgu syidah...sampai mc usaha nak bina KLCC... :) .....

    aku tak penah nak bukak pun pafe fb dia.. hahaha

    ReplyDelete
  2. bila cakap pasal moral, hermp.. letih nak ulas benda ni secara panjang lebar cause kalau lekit seorang yang moralist, mmg sedey la nak baca.

    jadi enuff is enuff. manusia pun ada limit kut, cegu tu dah off limit jadi tu yg ngamuks2 tak tentu pasal but she is coolest person.

    ReplyDelete
  3. dia yg memilih diri dia utk jd tatapan umum & di nilai.. so dia kena terima.

    Memang tertarik dengan statement2 cikgu shida.. tertarik tak semestinya minat.. suka untuk lihat betapa kanak2 nya pemikiran & cara dia.

    ReplyDelete
  4. hmmmmmmmmm..macam2 betul..saye sejak 1st time tgk vid die terus geleng pale tgk..rase st annoying! mcm tak caye ada cikgu yg mcm tu..bg saye die bukan cnth yg baik untuk anak2 murid..sorry to say..i'm not her diehard fans..

    ReplyDelete
  5. penah tgk jugak vid dy.. mula2 yana tak percaye la dy cikgu.. smpai yana ckp betul ke dy ni cikgu? huhu bile dh bace entri lekat likit ni baru la yana taw dy mmg seorang guru.. agak kecewa di situ =,= sebagai seorang guru MEMANG xpatut dy keluarkn kata2 macam tu.. mcm mane la bangsa kite nak maju kalau seorang guru mcm tu..

    ReplyDelete
  6. orang x sedar diri memang macam nie . .
    buat malu jex . . x waras kot dia nie . . euwww . . .

    ReplyDelete
  7. dulu dia tak mcm ni..pas dia putus tunang baru dia jadi mcm pelik sikit tu..terus dia buat miming letak kt youtube..kalau pasan vid dia awal2 bynk lagu putus cinta hehe..tapi kan manusia bukannya perfect kan mesti ada buat silap..tp yg peliknya awat comment back up dia pun dia delete..pelik2 hehehe

    ReplyDelete
  8. cik ila pn xphm ngn cikgu shida ni...
    kdg2 pikir,btol ke dia ni..hahahha..
    ptut nye kena la ada etika sbg seorang guru,ni mcm xde etika lgsg..
    ntah cmne la bdk2 yg die ngajar...

    ReplyDelete
  9. macam ni ke seorang guru.warga pendidik ? sangat menyedihkan dan memalukan.

    eh, glamour ke dia tu ? annoying ada lah -.-" langsung tak minat.

    ReplyDelete
  10. waaa gila meresap darah panas dalam hati ni bila baca post ni .
    memang tak penah suka die dekat ytube . tah pape je

    ReplyDelete
  11. cikgu syida??

    popular ke??

    tak pernah dengar pown namenye tersebar..?

    kucing aku pown tak penah dgr name sebegitu rupa..hahaha

    cikgu yg mengalahkan ayam berak cacing ! *eh,ape yg aku mengarut ni?hehe

    ReplyDelete
  12. Saya pernah kenal cikgu yang macam ni. Memang perangai giler2 ... student pompuan memang tak suka dia tapi kami student lelaki memang suka .. dan hasilnya, salah seorang anak muridnya yang memang rapat dengannya jadi CEO kat perbadanan perumahan negara ...

    Itu kesah dulu.

    Bercakap pasal setan pun ... betullah tu ... memang di kalangan kita ni banyak setan. Ada seorang kawan saya suruh saya baca balik surah An-Nas ... bila saya tanya dia tentang patutke si p ramlee buat adegan cakap setan2 dalam movie dia ...

    :)

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. die dah makin melampau la..sangat tak suka kat csdp ni..annoy sgt2..memalukan guru jer!

    ReplyDelete
  14. ish2.. tak baik la cikgu shida cakap mcm 2.. sptutnya seorang cikgu tunjukkan personaliti yg baik utk anak2 murid. jgn memalukan cikgu2 tadika..

    ReplyDelete
  15. tak pernah pun nak buka youtube dia or fb dia...malas nk ambik port...hehhh



    new entry: 2011: Tahun yang ajaib

    ReplyDelete
  16. tekanan prasaan gamaknya d nie.. :P

    ReplyDelete
  17. hahaha. org pahang ckp asl cikgu tu selok sangat. haha

    ReplyDelete
  18. den tak pernah pon sokong ape yang cikgu shida ni buat, cm sampah

    ReplyDelete
  19. aku awal-awal lagi dah tak suka ngan cikgu ni masa tgk video dia...time tu kira dia baru nak up la..tegedik2 je..buat malu kalau anak murid.memang takda ciri2 seorang cikgu..

    ReplyDelete
  20. Memang tak suke ngan cikgu nie.. Hari tu tertengok iklan rancangan FBI.. Adoi cara duduk tak semengah.. Sungguh tak sopan.. memang dari mula tak suka cikgu nie..

    ReplyDelete
  21. rasanya something wrong kot..sian die..

    moga dpt petunjuk nanti..

    ReplyDelete
  22. tak tau lah nak cakap apa. dia pun manusia. patut lebih tau baik dan buruknya.

    ReplyDelete
  23. dia marah sangat dengan orang yang kutuk hina dia. sampaikan orang bagi kata semangat pun dia tak endah. orang yang mengampu dia baru dia terima

    ReplyDelete
  24. manusia mudah lupa....

    pssssttt: pjm n3 neh ek...akak ada backlink kt awak...pis-no-wooo

    ReplyDelete
  25. grrrrrrrrrr~! annoying lak mmbaca..huhuhu..ada entry pasal cikgu shida nie gak..credit utk kamu! :P

    http://bambam-story.blogspot.com/2011/02/cikgu-shida-dah-popular-kuar-tv9.html

    ReplyDelete
  26. Siti pun tak bape berkenan dgn perangai cikgu shida ni.. Siti pun seorang guru.. dan seorang guru perlu sentiasa menjaga adab dan tutur kata walaupun di luar kawasan sekolah. Kerana guru-guru adalah seorang contoh kpd murid-muridnya. Kalau kita nak murid kita baik dan tahu menghormati orang, first diri kita mestilah jadi baik dulu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!