GAMBAR BAYI GERGASI

7.2.11 Suria Lekatlekit 8 Comments

Seorang ibu melahirkan bayi gergasi seberat 5.98 kilogram (kg) di sebuah hospital di sini pada Khamis lalu.
Menurut beberapa buah akhbar semalam, proses melahirkan bayi itu oleh ibunya, Amanda Byron, 21, berlaku selama 10 minit.


Mak Aii.. Besar gila baby tu.. Ni bersalin normal ke operate pun tak tau la. Kalau dulu Sang Lekit di lahirkan dengan berat 3.2 Kg jer.. Tu pun mengikut apa yang tercatat kan surat beranak la. Nak dapat berat tu pun Lekit terlebih bulan dalam perut. orang lain 9 bulan aku jadi 13 Bulan beb berenang - renang dalam perut. Dulu - dulu bukan macam sekarang, cukup time jer.. Tak rasa nak terberanak pun di beranak kan juga. Dulu2 banyak pakai bidan kampung. Nak - nak lagi dulu2 tak banyak penyakit or masalah. Lagipun keturunan sebelah ayah memang macam tu. Dalam 1 family mesti ada gak sorang yang terlebih bulan. Aku ni banyak mewarisi sebelah ayah dari rupa sampai la perangai.

Tu kisah Sang Lekit kalau korang nak tau kisah bayi gergasi ni korang boleh clik Ibu lahir bayi gergasi

8 comments:

  1. erkk~
    terlebih bulan....
    Myra lak xcukup bulan...
    nasib baik selamat...
    =)

    ReplyDelete
  2. syukur... dapat anak begitu... sihat tu.. :-)

    ReplyDelete
  3. agak2xlekit bila besar nanti baby nie mcm maner? ?

    ReplyDelete
  4. besaq gilak ! wuuuu
    mak dia makan hape tah nie . huhu

    ReplyDelete
  5. awat la dia tembun sgt cek, baja apa la mak dia mkn, huhuuu

    ReplyDelete
  6. ish....sihat sungguh dia...klu mak dia mcm akak je mst tak larat nk dukung baby nih..heheheh

    gurau je ye kak....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!