GEMPAR! KUCING CURI BARANG DARI RUMAH JIRAN

25.2.11 Suria Lekatlekit 9 Comments

Aksi seekor kucing yang mencuri lebih 600 barang dari kediaman jiran-jirannya di sebuah bandar di California dirakam kamera pengawasan sejak tiga tahun lalu. kucing tersebut mengambil barang daripada span mandi dan mainan dinosaur hingga kepada pakaian renang,Tuala, sarung tangan, kasut, stokin dan permainan kanak-kanak antara barang yang dibawa kucing tersebut.Rakaman video menunjukkan kucing tersebut membawa beberapa barangan yang dicuri di mulut, termasuk satu pakaian labuh hingga membelit kakinya dan menyebabkan ia terincut-incut mengheret pakaian itu.

Bukan makanan yang di curi tapi berupa barang & pakaian. Kenapa ekk dia mencuri benda - benda tu?? Agak kelakar tapi penuh misteri. Kalau si hero, kucing yang di potong kedua belah kaki depannya kerana mencuri ikan maybe sebab lapar, agaknya kalau kucing ni curi barang manusia kejam yang buat Hero jadi macam tu.. Rasanya hilang nyawa dah.

Hero yang di kejami manusia

Apapun dia hanya seekor kucing yang tak berakal. Haruskah kita bertindak kejam pada si comel hanya kerana mencuri?? Tak sanggup Sang Lekit nak menghukum dengan kejam kalau ianya cuma seekor haiwan seperti kucing. Cukup sekadar mengurung buat sementara waktu bagi memberi pengajaran padanya. Tak perlu nak siksa haiwan tu even dia membuat kesalahan sekalipun.

Rujukan (Harian Metro ) :Kucing larikan 600 barang dari kediaman jiran

9 comments:

  1. rasenye kucing tu xde niat pn nk mencuri. die rase bende tu menarik je kot. tu yg die amik tu. hakhak ;D

    ReplyDelete
  2. hehehehe... kelakar la... apa la y kucing tu imagine ??

    ReplyDelete
  3. salam...

    rasanya tak perlulah sampai menghukumkan..dah nama pun binatang..huhuhu

    ReplyDelete
  4. itu mesti toyol pakai costume kucin tu . haih

    ReplyDelete
  5. orang yg hukum kucing nih jahiil..tk berakal huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!