KENANGAN VALENTINE DAYS UNTUK DI INGATI

15.2.11 Suria Lekatlekit 10 Comments

Wajah seorang gadis yang juga penuntut Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Serdang, Selangor pucat selepas ditahan penguat kuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) tanpa seurat benang dalam operasi cegah maksiat sempena Hari Kekasih awal pagi semalam.

seorang pemandu teksi yang sudah beristeri juga antara yang ditahan selepas didapati tidur bersama wanita warga asing di bilik hotel di kawasan sama.


KUALA LUMPUR – Pelbagai helah digunakan oleh pasangan yang ditahan kerana kesalahan berkhalwat sempena Hari Kekasih untuk melepaskan diri ketika diserbu pihak berkuasa semalam.

Di Johor Bahru, pasangan yang ditahan kerana didapati berkhalwat di sebuah hotel murah di bandar raya tersebut kelmarin bercanggah keterangan tentang lokasi mereka dinikahkan.


pasangan warga Indonesia berusia 25 dan 35 tahun yang ditahan dalam ‘Ops Valentine’s Day’ itu mengaku telah berkahwin tetapi gagal meyakinkan pihaknya.

Tu semua hasil cedokan dari akhbar hari ni bersempena Valentine days semalam. Yang mempertikaikan kenapa Valentine days di haramkan bagi Umat Islam moga mendapat pengajaran dari kes - kes tersebut yer. So, tak yah nak bersoal jawab lagi kenapa, mengapa ia di haramkan.

Rujukan (Harian Metro ) : 8 pasangan ditahan dalam operasi cegah maksiat
               (Kosmo)           :  Tipu kahwin elak ditahan kerana berkhalwat

Di kesempatan ni Lekit Nak ucapkan Salam Maulidur Rasul Buat Semua Umat Islam.

10 comments:

  1. knape msti ad lg yg smbut vlntine sdgkn bnde 2 haram dr segi agama??

    ReplyDelete
  2. tengok la... bulan 11 kang byk la anak luar nikah.. isk3~ =.="

    ReplyDelete
  3. wuuuuu~new year,mrdeka n valentine..msti rmai je yg kna tgkp..mne xbyk baby2 bsepah kna buang T.T

    ReplyDelete
  4. hoh, dah ada pun kes
    semalam baru tnya kat entri
    kang dah kena cekup, adoi

    ReplyDelete
  5. mcm2 hal...mcm student UPM jer ipta tue..hehe

    ReplyDelete
  6. salam maulid...

    tentang valentine...sambut maulidur rasul...

    ReplyDelete
  7. valentine jewk nk buat projek
    kawen jewk lew dulu!

    ReplyDelete
  8. lor hai mcm tuh pon ade kan siap nyamar kata dah kawen..aiyo..
    gigi tak pernah amek tau pon pasai valentine ni..huhu

    ReplyDelete
  9. mmg x penah sambut pn. peace ~_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!