KHALWAT DI ALAM SIBER

7.2.11 Suria Lekatlekit 1 Comments

Wanita dan lelaki bukan mahrim yang berbual berduaan biarpun di alam siber, melakukan perlakuan sama seperti berkhalwat kerana ia mengundang bisikan syaitan yang akhirnya akan menarik mereka melakukan perbuatan mungkar, termasuk curang pada suami atau isteri.

Ni khalwat zaman moden & memang khalwat jenis ni susah untuk di benteras apa lagi di cekup sebab insan - insan ini cuma berdua - dua di alam siber. Kalau dah perlakuannya sama seperti khalwat.. dosanya juga sama la kot. Kes - kes perkenalan di alam siber yang membawa pada kehancuran rumah tangga dah banyak berlaku. Mula - mula khalwat online lepas khalwat real pula.

Tak salah nak online or berbual dengan rakan online tapi pandai - pandai la bataskan perbualan tu. Sebab tu la aku susah sangat nak chat secara private dengan sesapa jer. Takat berkomen - komen secara terbuka di FB tu ada la.. Tu pun takde isu peribadi pun di bincangkan. Semuanya merapu meraban.. Pasal jamban la.. pasal taik.. ala2 bermonolog merepek gitu.

So, apapun perbuatan kalau tak berbatasan yang sepatutnya jadi baik pun akan memudaratkan. Semuanya berpangkal dari hati. Sendiri pilih.. sendiri terima. Kalau baik jalannya.. maka baik juga la destinasinya. kan??

Rujukan (Harian Metro) : Berduaan di alam siber sama seperti khalwat

1 comment:

  1. semakin canggih semakin kita terdedah kepada mudahnya berbuat dosa...

    jadi kita kena ebih peka dan berpegang pada ajaran Islam dlm apa jua keadaan insyaAllah..

    semoga Allah tetapkan iman kita semua

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!