SAYA DAPAT BABY GIRL

8.2.11 Suria Lekatlekit 10 Comments

Yahoo.. Lekit dah selamat lahirkan seorang baby girl semalam. Tak caya?? Lekit pun tak caya.. Rupanya selama ni Lekit tak perasaan diri ini dah lama pregnant. Tapi apsal perut takde memboyot macam orang lain?? Entah lah tak pasti.. Kisahnya...

Tak semena - mena.. Rasa nak bersalin. Dan bersalin kat umah jer tak sempat pergi hospital. Semua orang terkejut. Yelah mengikut kiraan sendiri & nurse tanpa scan bagai... Baru je nak masuk 2 bulan kan?? Tapi kenapa dah bersalin baby yang cukup sempurna sifat. Comel & gebu lak tu.. Takde pun tanda - tanda tak cukup bulan. Lepas tu ada sorang doktor check.. Katanya lekit dah lama pregnant.. Dah cukup pun 9 bulan cuma lekit jer baru perasan. So, dengan penjelasan doktor tu.. Masing - masing faham & tak tertanya lagi..

Namun keajaiban berlaku lagi.. Baby girl lekit yang baru jer lahir tiba - tiba pandai berjalan & bercakap. Dah boleh berlari. Size dia pun bertambah. Tak macam baby baru lahir.. Dah macam kanak - kanak umur 2 tahun... Sampai part sini rasanya korang boleh agak, Kan?? Wakakakakakakaka.. Mimpi lagi rupanya. Aduhai.. Celik je mata terus bagitau hubby.. Hubby cuma jawab.. "Dah.. sudah! Mimpi bersalin pulak!" Nak tau sebab apa.. Sebabnya aku memang kuat mimpi merapu & suka cerita dengan hubby aku. kekekekekekekekeke

So, tak pelik la bagi teman tido sebelah aku kalau dengar cerita mimpi aku yang tak masuk akal ni. Aduhai.. Kalau la bersalin semudah macam dalam mimpi tu.. Kan best. Tiap2 tahun bersalin pun takpe. Ni nak amik ujian darah pun lari.. ada hati nak bersalin tiap2 tahun, kan?? Kekekekekekekekeke

10 comments:

  1. Cheiiii..cik lekit ni bikin saspen jerk..Insya Allah rezekinya Allah akan beri..tapi lawak ar mimpi tu

    ReplyDelete
  2. aik...pasal tu tetiba pelik..kamu preggy dah baper bulan yer cik lekit..

    ReplyDelete
  3. ler..tertipu rupanya..hehe..

    lain kali b4 tidor basuh kaki.. =)

    Jom Lawat Blog Bardboo

    ReplyDelete
  4. tokojut akak nora ingat cik lekit nih dah bersalin..kus semangat..!!

    teringat en.hubby bermimpi, yang lawaknya..pernah dia kejutkan akak nak tanya owner rumah kami tinggal ni sapa...

    confirm mimpi..rumah kitorang ni kan umah mak bapak dia..hahaha

    ReplyDelete
  5. hoho , terkejut2 .. egt bersalin betul2 .. sbb ritu baru je akak cakap yg nak g check darah . hehe

    ReplyDelete
  6. ceh,igt betul2 deliver bby tadi.apa la cik lekit ni tau..

    ReplyDelete
  7. aiyhhh x sabaq menunnggu kelahiran btoi2 nih. heheh

    ReplyDelete
  8. ekeke..mimpi oh mimpi..
    abby ngan deqdeq samelah mimpi merapan..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!