SAYANG U'R BLOG ADA MALWARE

10.2.11 Suria Lekatlekit 9 Comments

Ha.. kena jugak??? Aduhai... Selalu dok dengar rintihan blogger lain yang kena.. Tapi sekali ada someone yang prihatin mesej kat wall FB lekit cakap blog lekit kena malware??


Aduhai.. apa nak buat?? Aku pun tak tau effect dari malware ni pada blog sebab bila aku buka blog semua ok maybe orang lain yang nak view blog ni yang jadi masalah. Sang Lekit ni kurang study sikit pasal malware.. Korang boleh tolong bagi info or cara nak delete malware yang menyerang tak??

Malware ni pun jeles betul dengan blog melekit yang tak seberapa ni.. Terpaksa juga la buat homework search pasal malware. Ni la dikatakan pepatah dah nak terberak baru gali lubang, kan?? kekekekekekeke

9 comments:

  1. eh, ok je pon blog ni. blh bukak.. malware hanya boleh dikesan oleh pengguna browser chrome. malware didapati dr link blog lain yang ada dalam blog kita. dalam bloglist yg kita letak tu.. kalu kena serang malware, delete je link yg berkaitan. chrome akan bagitau malware tu datang dr link mana. jangan terlalu gopoh gi delete semua bloglist..

    ReplyDelete
  2. huish.. bahaya tu cik lekit.. malware boleh membunuh..huhu.. hapuskan malware..hehe

    ada entri baru..kalau free, boleh datang jenguk..

    http://tau4374.blogspot.com/2011/02/mb-terengganu-datuk-ahmad-said.html

    ReplyDelete
  3. dh buang ke?tp still ada lg tu. tengok gambar print screen ni.. https://picasaweb.google.com/101351636244885095025/Malware#5571752738012858162

    link tu la yg bw malware.. kalu dh buang patut dh x de.. tunggu jap..nnt sy bgtau..

    ReplyDelete
  4. cuba lekit download benda ni.. antivirus utk malware.. mmg mujarab.. http://www.malwarebytes.org/

    gunakan malwarebytes ni, mmg masalah malware akan lenyap selama-lamanya..

    ReplyDelete
  5. masih ada lg la miss lekit.. cuba la download http://www.malwarebytes.org/

    kompem mmg x de dh lepas ni.

    ReplyDelete
  6. cma pon ade baca gak pasal menatang ni..tp xtau selok belok lagi..nk khatam dulu..tp yg pasti,mende ni bahaya utk blog kita!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!