ANAK BUAT MAKSIAT, IBU DI BOGELKAN

15.6.11 Suria Lekatlekit 17 Comments

Bila anak jahat, ibu bapa juga salah. Katanya salah ibu mengandung, salah ayah tak pakai kondom. Sedangkan.. Setiap ibubapa dalam dunia ni cuba memberi didikan yang terbaik & termampu pada anak - anak. Tak sampai hati pula sang lekit yang bakal bergelar ibu tak lama lagi ni nak sandarkan kesalahan anak tu pada bahu mak bapak. Sebab tu la sang lekit bila menulis entri bertema teguran pada blogger lain sebolehnya tak mahu libatkan mak bapak sesapa. Bukan salah ibu mengandung atau salah ayah tak pakai kondom sehingga melahirkan seoarang anak yang bila dewasa menconteng arang ke muka mak bapak.

Hasil carian google. Sekadar hiasan

Ni Kisah seorang ibu yang di malukan oleh penduduk kampung bila dua anak lelakinya di tuduh meniduri isteri orang. Bila si anak lari dari berdepan dengan kesalahannya orang kampung jadikan si ibu ni sebagai penganti untuk terima hukuman atas kesalahan anaknya. Si ibu di heret keluar dari rumah, seterusnya di bogelkan dan di arak ke seluruh kampung tanpa kerelaan di ibu ni. Dah la si ibu ni dapat malu dari perbuatan anak dia, di malukan lagi oleh penduduk kampung. Memang sangat - sangat menyentuh hati, kan??

Orang yang memperlakukan wanita tersebut sedemikian rupa memang jenis fikir guna kepala lutut. Kalau pun anak - anak dia yang bersalah, apa salah si ibu sampai di aibkan macam tu?? Mujur la benda ni tak berlaku kat negara kita, kalau tak confirm penduduk kampung tu akan di kecam hebat.

Rujukan : Harian metro

17 comments:

  1. ok, itu memang tacing dan boleh menimbulkan ayat 'sial!' di dalam kepala otak manusia yang mendengarnya....50 tahun dah kot..tua dah....apala kaitan anak silap mak kena arak keliling bogel. sheet. :(

    ReplyDelete
  2. apa hal mak pulak dibogel kan oi,kejam sungguh org2 kampung ni..ishhhh

    ReplyDelete
  3. Kejam betul hukuman yg dijatuhkan...

    ReplyDelete
  4. kejamnye pnduduk kg tu..eii..geram2..nape lak nk dibogel ibu tu plak..adoi..ni la,,buat kerja xpkir dulu...

    ReplyDelete
  5. anak tu mmg wat salahh besar., pastu pnduduk kg pun sme , ape tak leh pk ke, they are making it worse . pity for the mom. :(

    ReplyDelete
  6. kesian si ibu..:(

    penduduk kg tu zalim..

    ReplyDelete
  7. yg bogelkan ibu tu celaka, yang bawak arak celaka...yang anak tdo bini org celaka... yang tengok ibu tu bogel tak buat ape2 pun celaka...


    bangang punya org kampung yang buat mcm tu....

    ReplyDelete
  8. kalo dilahirkn cukup sifat paati mereka ada otak berfikir, kenapa ibu bapa juga menjadi sandaran, apapun apa kisahnya bg anak yg dilahirkan dlm keluarga berilmu dan diberi pendidikan yg sepatutnya masih berbuat perkara yg tidak sepatutnya

    ReplyDelete
  9. mengucap panjang akak baca..
    tengok la betapa bodohnya manusia..

    ReplyDelete
  10. peribahasa tuh..bapak x pakai kondom!1st time baca kat cni..hehehehe..

    org kg nie.. ermmm.. cer kalau dia yg kena..automatik berpikiran sama macam kita semua.. x patut sungguh!

    ReplyDelete
  11. spisis org2 kampung macam dalam sinetron =,=

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!