ANONYMOUS LEBIH BERMINAT KOMEN PASAL AURAT

2.6.11 Suria Lekatlekit 26 Comments

Nampaknya blog melekit mula di serang makhluk bernama Anonymous atau popular dengan gelaran Anon..  Apa saja isu yang sang lekit kopek lebih - lebih lagi berkaitan dengan pandangan, pendapat & teguran secara peribadi mesti muncul Anon menjadi penyeri.

Paling banyak cik/en Anon ni nak komen pasal aurat.. Sebab bagi dia itu sahaja kot kelemahan yang sang lekit ada untuk di jatuhkan walau tersasar dari isu yang sang lekit tulis dalam entri yang di komen. Sang Lekit dapat detect.. Ada pengomen tetap di blog sang lekit yang bernama Anon. Balik - balik aurat juga di sebut. Bukan la sang lekit menidakkan komen tu tapi cuma salah topik jer. Dah tu.. Asyik2 benda yang sama di sebut. Dah takde cara lain kot dia rasa nak jatuhkan sang lekit walaupun sang lekit tak rasa jatuh apatah lagi tertiarap pun dengan komen cik/en Anon tu.

Sang lekit terima sebagai peringatan & pesanan seorang kawan kepada seorang kawan la komen - komen macam tu walau sang lekit yakin komen2 tu sekadar cuba mencari kesalahan sang lekit untuk di bangkitkan. Kebanyakkan komen2 si Anon ni mesti tergelincir dari topik perbincangan. Nak point sang lekit pasal isu yang sang lekit kopek mungkin takde hujah pasal tu jadi terpaksa la langgar traffic light semata - mata nak cari kesalahan sang lekit yang boleh di kutuk.

Nak tegur.. tegur la. Tak perlu datang sebagai Anon walau antara di antara blogger yang sang lekit dapat kesan identitinya. Ada yang jadi Anon mungkin sebab tak puas hati dengan penulisan sang lekit dalam blog & ada yang sang lekit tak tahu kenapa dia jadi Anon sedangkan kita saling follow memfollow sesama sendiri. Tapi perlu ke jadi Anon.. Umpama seorang pesalah untuk menegur kesalahan orang lain? Kalau niat tu baik, ikhlas & jujur.. Tak perlu takut. Menjadi seorang Anon umpama seorang penakut yang bersembunyi kemudian bersuara lantang mengkritik orang lain tapi tak berani bersua muka dengan orang yang di kritik. Dah terbukti mereka takut kelemahan diri di ketahui orang lain yang boleh di jadikan bahan di kritik sebab golongan Anonymous ni tak boleh terima kelemahan diri & hanya nampak kelemahan orang lain & berani kutuk orang jer.

Kita cuma manusia biasa yang ada kekurangan & kelebihan masing - masing. Tegur menegur bagi sang lekit tak salah tapi biar berhemah. Apapun sang lekit sentiasa membuka ruang & peluang pada semua orang untuk menegur sekiranya ada kesilapan sang lekit lakukan secara sedara atau tak. Jangan takut sampai bertopengkan anonymous kalau niat korang baik untuk membetulkan kesilapan sang lekit. Apapun pada Anonymous kalau nak komen tu jangan sampai memperbodohkan diri yer.. walau orang tak tahu siapa anda tapi ketahuilah anda tetap orang bodoh itu sebab komen bodoh itu datang dari anda.

Antara komen2 Anonymous yang kurang bijak bagi sang lekit. Komen yang sengaja cari kesalahan sang lekit untuk di ketengahkan walau takde kena mengena dengan topik.
 ** Tuduhan Tak berasas si Anon**
 Bila masa sang lekit warnakan rambut. Rambut sang lekit warna hitam jer. 

26 comments:

  1. Anon ni ada masalh dengan ko ni nyah... dia ada dendam kesumat ni.. org kurang kasih syg kot.

    ReplyDelete
  2. dear.. pedulikkan!!.. kata alhamdulillah saja .. ok!!

    ReplyDelete
  3. die nei nmpak sgt cetek ilmu,
    sbb caa die tgor org tu xkne gaya~

    sbar la syg, lame2 die borem la,
    xde keje kot die tu..

    nmpak gaya mcm irg yg same je anon tu..
    huhuhuuhu~

    ReplyDelete
  4. as salam..

    ▂ ▃ ▅ ▆ 70%
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    sabau je la..tapi yang header tu.. huhu..kenapa tak tukar je? ganti dengan gambo kawen macam blogger isteri encik bard ke? cool~

    hm..nak komen,nanti salah taip, susah juga.sebab gambo header je.maka ziarah situ :

    http://leggingseksi.blogspot.com/
    http://wanitamelayuseksa.blogspot.com/
    http://kerabertudung.blogspot.com/

    jom berbalas singgah menyinggah berkongsi ilmu, pendapat dan cerita ;)

    Entri Baru :

    kerap melayari internet boleh menyebabkan penyakit arthritis

    terima kasih..huhu~ =)

    ReplyDelete
  5. bukan nk menjatuhkan , sapa la yg jeles sgt ... ish2 apa la ko ni... tutup la aurat tu... opss..sori rambut warna perang ? air karat ke kt rumah ? adus cmna nk semayang ?

    ReplyDelete
  6. sapa kah cik en//cik anon tue lekit?? adakah peminat lekit dalam diam hihihi

    ReplyDelete
  7. yg positif tu kte amik..yg merepek tuh wat xtau sudah...doakan sajer mereka2 ni mendapat hidayah..;p

    ReplyDelete
  8. 1st ibu nak cakap teringin & suka tengok lekit bertudung selain dihari perkahwinan lekit.. Manis sangat2!! Insya'allah akak yakin masa 2 akan tiba nanti.. ;o) {lekit ini kata2 ikhlas dari hati seorg kakak tau}

    2nd apapun perubahan kita menuju kebaikan, haruslah ikhlas kerana Allah swt bukan atas paksaan atau desakan org lain.. Org lain{boleh} terutama suami{wajib} menegur & sbg insan/isteri setiap teguran menuju kebaikan harus dipertimbangka.. {Cik/En Anon "kalo suami si lekit tegur kisah aurat dia mstlah dia x akan dedah dlm blog itukah hal suami isteri ;o) biarlah diantara mereka}

    3rd menegur ada cara & tertibnya contohi cara Rasullullah menegur hatta musuhnya semuanya beradab.. terima setiap teguran dgn penuh rasa syukur krn mereka menegur krn sayang.. {cik/en anon jgnlah tegur dgn cara kekerasan dik ;o) indah kalau kita amalkan tegur dgn penug kasih syg & ikhlas}

    Last [sbb bnyk nk ckp tp cukuplah ini saja] bertudung mahupun tidak.. berbalik pada keihlasan kita.. biar Allah swt yg menilainya.. Semua kita dinilai.. Termasuk diri sendiri.. {Cik/En Anon, kamu boleh jadi penasihat yang baik sekali.. Insya'allah!! ;o)}

    Kpd lekit!!! Teruskan menulis dik.. ;o)

    ReplyDelete
  9. biasa anon ni di kalangan member2 atau pembaca jugak...=)

    tapi bezanya kalau kawan bahasa dia lain sikit..

    ReplyDelete
  10. bese ar tuh..bila xde point lain..still akan korek isue lain untuk berbangkit..

    dia makan cili lar tuh lekit oi..tuh ada pedas sikit terasa..hehehe

    ReplyDelete
  11. yg xleh blah pasal dara tu hehe.. dh tentu lekit dh kawen, xkan la ade dara lagikn..kihkih.lucu... dia xpaham entry lekit tu..men sedap taip je kn

    ReplyDelete
  12. ape lg la masalah anon ni ngn lekit..x abis..mcm sempit pemikiran org cmni..bior je la lekit..dia rase dia dh bagus sgt la tu..

    ReplyDelete
  13. ell pun kena gak dgn cik anon ni tapi komen di atas menunjukkan cik anon ni seorang loser. dah la tegur org macam tu. itu bukan teguran itu mengutuk namanya. biarlah. x pakai tudung mcm kita ni tak semestinya kena g clubbing pastu jahat. setuju ngan zulfikar, kurang kasih sayang agaknya.

    ReplyDelete
  14. biarla anon tu.memang mulut joyah dah sorang2

    ReplyDelete
  15. salam abby..cik anon ni mungkin ade masalah dlamanan @PHD..
    apepun sabar dear..biarkan dia..janji kita x buat salah sudah..
    mungkin sbb abby free hair tu, yg dia tulis sesedap rasa je..

    ReplyDelete
  16. Cik/Anon.. Bila masa pula saya warnakan rambut. Menuduh biar berbukti. Rambut saya hitam, warna asal & tiada sebarang warna di letakkan, ok.

    ReplyDelete
  17. hmmmm macam-macam... biarkanlah

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum...
    buat cik lekit.akak faham apa yg cik lekit rasa..akak pun hamil dan terganggu dgn cik anon..hrp sabar dan jgn biar dia ganggu emosi cik lekit.tentang aurat..itu pd diri cik lekit sendiri..tiada siapa yg mampu memaksa..jika suatu hari nanti terbuka untuk menutup aurat sepenuhnya..alhamdulillah.apa yg penting keikhlasan terhadap Allah...menutup aurat dgn ikhlas tu penting kan?so sediakan diri dulu.sis takda masalah nak berkawan dgn sesiapa....jgn risau..mungkin si anon rasa dirinya sempurna dan suci dari dosa..kerna itula dia sentiasa menghukum dan cr salah insan lain.jgn fikir lbh2...tak baik buat bayi dalam kandungan itu

    ReplyDelete
  19. persetankan cik anon kedengki tu. bazer tenage je lawan. dah penat kang diam le die

    ReplyDelete
  20. sabar je la kak lekit...orang orang ni kekadang memang saje suke mencari kesalahan orang laen...

    ReplyDelete
  21. Ingatkan kat blog Budak Botak ja Cik Anon ni singgah, adeiii merata2 dia ada. Sabar ye kak...

    ReplyDelete
  22. Ini yang dinamakan lalat .

    bab tak cantik tu perlu ke ? hahahaha sabarlah dear

    ReplyDelete
  23. kalau nak tegur pun biar ada adabnya. tak boleh lah nak main sembur mcm tu je kan.

    ReplyDelete
  24. ala anon ni. nak mengutuk pon tanye la dulu. ni main terjah je., saba la kak. bio kan je

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!