DATO SITI NURHALIZA BELUM BAYAR HUTANG CIKGU SHIDA?

14.6.11 Suria Lekatlekit 31 Comments

Ada lagi sang lekit nak tulis pasal cikgu shida ni kan?? Memang FANantik betul la sang lekit dengan Ratu Miming (kata beliau la) Malaysia ni. Tapi korang perasan tak sang lekit jarang nak sentuh pasal video miming cikgu shida ni.. Yang banyak sang lekit tulis pasal kenyataan2 yang di keluarkan cikgu shida kat Fanpage dia jer. Sebab itu lebih menarik perhatian sang lekit dari video miming dia tu. Sang Lekit tak tengok pun video miming tu. Dia dah bagi amaran tak suka jangan tengok. Kekekekekeke. Apa kes pula Orang Kaya Dato Siti sampai berhutang dengan cikgu shida? Jom kita kopek dengan rakusnya...

"Lawok... ape punye jutawan melayu daaaaa... bace dato' bace... jangan tak bace :-P"

Tu bukan kenyataan dari sang lekit yer tapi kenyataan yang di keluarkan cikgu shida & fans beliau dia komen wall Fanpage cikgu shida. Bayaran apa ni cikgu shida Ooi?? Ooo.. Bayaran untuk cikgu shida yang muncul dalam rancangan Dato Siti dulu tu yer.. Bukan jer Dato Siti yang belum menjelaskan bayaran malah ramai lagi yang belum bayar pada cikgu shida ni setelah mempamirkan diri dalam rancangan atau surat khabar mereka.

Kenapa tak bayar lagi? Tak pula cikgu shida bagitau perjanjian bayaran tu macam mana dengan pihak yang berurusan dengan dia. Atau cikgu shida ni terlalu teruja nak masuk tv, masuk majalah & surat khabar sampai tak ambil tahu soal tu kot.. Jadi dia kurang faham la tempoh pembayaran tu di buat. Bila dah selesai semua baru dia terfikir semua tu kot.

Ni Sang Lekit tolong cikgu shida ni mengingatkan mereka2 yang belum bayar tu. Manalah tau blog melekit yang tak seberapa ni dapat membantu cikgu shida kutip hutang - hutang beliau dengan pihak yang pernah berurusan dengan beliau kan??

Tapi Sang lekit tertarik dengan satu statement cikgu shida berkaiatan kes ni..

komen fan dia >> eh rasa2 program2 di atas tu utk promote diri cik shidah kat public kot, so mungkin mmg xde bayaran.... x tanya ke sblm shooting itu hari cik shidah?

Jawapan cikgu shida >>BANYAK LE PROMOTE... teman promote kat YouTube teman je... deme tu yang gunekan teman daaaa... eceh... BERLAGOK LE PULOK

 Wah Media gunakan cikgu shida untuk popularkan produk dorang yer. Memang la media akan cari something yang boleh di jual di samping memberi publisiti pada orang yang mampu memberi keuntungan pada mereka. Jangan la sombong sangat yer cikgu shida sampai menidakkan perananan & jasa media. kalau media tak tulis pasal telemovie yang cikgu shida berlakon tu agak2 nya ada tak orang tahu & nak tengok?? Kalau cikgu shida jadi artis pun tetap kena gunakan media. Media adalah penyumbang jatuh & bangunnya seseorang artis/selebriti tu.

Tu cuma teguran secara peribadi dari insan yang tak terkenal macam cikgu shida. Harap cikgu shida terima dengan hati yang terbuka yer.. Bukan dengan hati yang terbakar,Ok.. Jom kita tengok siapa lagi yang masih berhutang dengan cikgu shida ni..

Pada mereka yang terlibat sila la perjelaskan pada cikgu shida ni tentang bayaran yang belum di buat. Kesian dia.. penat dia terkejar sana sini penuhi permintaan korang.

31 comments:

  1. kita rasa tak perlu la nak post kat Fb macam tu. buat jatuh maruah orang je. baik deal direct terus kat orang yang tak bayar tu. ish ish.

    ReplyDelete
  2. aih...
    kalau ye pun tak kan tak bayor kot..
    depa ingt cikgu shida lupa la tu..
    hehehhe

    ReplyDelete
  3. Something wrong dengan Cikgu Shida niee..Dia kena kemukakan bukti barulah orang percaya.

    Cakap kosong tak pakai dah zaman sekarang nie...


    Katak boleh rawat Kanser

    ReplyDelete
  4. haha.. dia dipergunakan aje.. sian....

    ReplyDelete
  5. Kalau pun gitu tok sah lah tunjuk kan terang terang dia tu bengap~ Berlagok pulok tuh. Haih~ Malu je jadi Ratu Miming Malaysia =.='

    ReplyDelete
  6. eh tak profesional la cikgu shida neh. bukan macam tuh cara nya nak mintak bayaran.

    ReplyDelete
  7. bukan jatuh maruah org..jatuh maruah sendiri..

    dia syok sendiri ni kesian gak..hurm

    ReplyDelete
  8. makin meluat pulak tgk dy ni...ape punye pendidik ni...tak boleh jadi contoh...

    -Yok mampir diluk = skeleton chicken a.k.a. rangka ayam....


    -Yok mampir diluk = ben ashaari: 5 blog pilihan hati..

    ReplyDelete
  9. ni mesti kes gi show tak buat kontrak dulu nih...


    bukan main menggedik lagi cikgu shidah nih kan lekit...nasib baik dari mula start tau youtube dia mmg tak minat dan nyampah gila... wakakakakakaka

    ReplyDelete
  10. entri ni dibayar tak?hehe..gurau je..kalau betul la kesian cikgu syida tu..

    ReplyDelete
  11. entri ni dibayar tak?hehe..gurau je..kalau betul la kesian cikgu syida tu..

    ReplyDelete
  12. al hakim,fyi entri ni x ada kena mengena dgn cikgu shida ok,kalau mcm ni lah org melayu hidup dlm hutang baek x payah buat program pasal cikgu shidah habes cerita..aku mmg minat cikgu shida but aku mmg x puas hati lah kalau ade org x byr hutang ni..lain kali kalau nak sponsor org tu bayar lah oi..

    ReplyDelete
  13. Amy.. masalah takkan la semua orang tipu dia. Tak logik tu. Maybe cikgu shida ni tak paham or salah faham tentang pembayaran di buat. Tapi dia tak guna saluran yg betul untuk bertanya terlebih dahulu tp menyebarkan pada orang lain. Bagi pendapat akak la dik.. sepatutnya dia bertanya terus kepada pihak yg bertanggungjawab dulu sebelum keluarkan apa2 kenyataan kat laman sosial macam ni. Kita tak boleh judge dorang tu tipu dia lagi. Logik ke semua akhbar, program tv yg gunakan cikgu shida nak tipu dia??

    ReplyDelete
  14. kalau 1 or 2 dr tu tipu dia kita blh terima.. ni semua skali. Kan pelik tu? takkan la cikgu shida ni bodoh sgt sampai stp org berurusan dgn dia blh tipu senang2. kan dik??

    ReplyDelete
  15. ada satu statement teacher ni yang aku cukup tak suka, sapa yang tak suka tengk dia patut rasa malu, malu apanya? dia yang patut malu, skang ni nampak macam giler glamer sangat,asyik menyalak sana menyalak sinun

    ReplyDelete
  16. Hakimi.. dr pemerhatian saya la.. cikgu shida ni mcm kena kejutan budaya bila tiba2 org bg perhatian kat dia. sebab tu la dia jadi ego, riak & bongkak tak tentu pasal. saya pun tak gemar sgt cara dia bagi kenyataan

    ReplyDelete
  17. nasib kamu la cik shida oii..niat dah tak betul gitulah yang kamu dapat

    ReplyDelete
  18. susah la nak kata ka... akak bkan nya suka sangat kat cikgu shidah ni... tapi rasanya cikgu shida tak tanya betul2 la.. perjanjian time memula depa panggil tu... bayaran dr sesuatu program memang kadang2 lambat...

    ReplyDelete
  19. ermm..rasanya tak sesuai dia post kt FB.. kalau btl profesional, semuka dgn pihak terlibat..bila jd mcm ni, dh memalukan diri sendiri dan nampak sgt diri tu angkuh sebab ramai rebutkan dia dalam mana2 show..

    ReplyDelete
  20. aik..cikgu ni kejar duit dan glemer ke?

    ReplyDelete
  21. hohohoh...burukkan nama org pulak cikgu shidah ni...

    ReplyDelete
  22. hahaha....kesian dia... dia tak tau agaknya bila dijemput, mana nak ada bayaran. apa lah pompuan tu.

    ReplyDelete
  23. aah..tanye la dulu..bukan main post je kat fb..aish..kalo xkejar geleme..xpyh la bayaran..ade ke org na memalukan diri sendiri tanpa sebab..tah..rase cam pah pe pon ade..

    upsss..upsss..takot lak anis ckp ginie..kang ckgu shida cari anis kang..ngehehe

    ReplyDelete
  24. cikgu shida ni, best sangat ke dia?? entah kenapa lah... tak boleh nak gelak tengok video dia eh... sumthing wrong dengan saya ke atau dia yang sumthing wrong?

    ReplyDelete
  25. Hadoi pelik betul la , kalau ia pun bayar la dekat cikgu tue sian dia , dia ingat cikgu shida tu dah lupa agaknya

    ReplyDelete
  26. suh cikgu shida panggil melodi larrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!! biat intebiu utk dia.. ratu miming teraniayaa..


    wakakakkakakaka...

    ReplyDelete
  27. tah2 show mmg xde payment. igt sume tetamu jemputan adelah berbayar ke? galak plak die mintak payment. belajar dulu slok belok dunia hiburan tu ha. jgn nak maen langgaaaaa je. kang sendiri malu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!