KANAK - KANAK 1 - 5 TAHUN DI TUKAR JANTINA MENGIKUT PILIHAN IBUBAPA

27.6.11 Suria Lekatlekit 16 Comments

Apa kes pula kalau lahirnya perempuan di tukar kepada lelaki. Ada mak bapak yang sanggup buat demi memenuhi kehendak sendiri. Bayangkan keputusan tu di lakukan tanpa rela kanak - kanak yang masih kecil oleh mak bapak dorang.

Terkejut juga sang lekit bila membaca laporan akhbar pasal kes pertukaran jantina di kalangan kanak - kanak dengan alasan mak bapak dorang inginkan jantina anak mengikut kemahuan sendiri. Kesian kan kat budak - budak tu.

 Hasil carian google. Sekadar hiasan

Pembedahan jantina di kalangan kanak - kanak di lakukan di salah sebuah hospital di new delhi dengan kos kira - kira RM10k. kanak-kanak perempuan berumur antara satu dan lima tahun telah menjalani pembedahan genitoplasty dan kira-kira 200 hingga 300 kes itu dilakukan di Indore.media telah mendedahkan mengenai ibu bapa yang inginkan anak lelaki, mengambil jalan keluar dengan beralih kepada pembedaham haram itu.

Aduhai dunia sekarang dah jadi pelik. Manusia sanggup buat apa saja demi kepuasan hati sendiri tanpa memikirkan kesannya pada orang lain.

Rujukan : Sinar harian

16 comments:

  1. ish! kasian dieorg.. ikut suka hati mak bapak dieorg je nk tukar jantina...

    ReplyDelete
  2. ish3..dasyat tul naluri xtukar kot..huu

    ReplyDelete
  3. apa kena la dengan mak pak dia..

    ReplyDelete
  4. kesian gyler la kat bdk2 tu..tak patut btol

    ReplyDelete
  5. nape nak tuka2 ni. marah tol hehe

    ReplyDelete
  6. ni asal y sengal sngat tukar jantina msa kecik ni..aduyai malang betol nasib budak2 2..agaknya mak bapak diorang berpker menggunakan buku lali kaki ea..apa la..kesian jugk jdi mcm ni...mak bapak diaorang lain kali kne la berpker..anak boleh buat .buat r lagi..dpatkan lagi anak.klaw dengan niat y betol, n usha.pasti akan dpat dengan kelhiran y 1 lagi.rezki pon bertmbah.ni idak..sunggai2x..aku pon xfham la knpa la manusia kat dunia ni ada y kejam serupa ni..

    ReplyDelete
  7. ish2...xpatot betol..melawan fitrah tuh..kn kn kn....

    ReplyDelete
  8. mak bapak dia maybe bukan islam kot,hope lah diaorg bukan islam,kalau org islam buat mcm ni,alamatnya nabi laknat tau org2 yg tukar jantina ni,huhuhu

    ReplyDelete
  9. manusia sudah makin hilang pegangan hidup....

    ni bukan cliche, tapi makin jauh tamadun dengan sumber nabi... maka makin teruk manusia ilang pegangan...

    jahanam punya mak bapak yang baut mcm tu.!!!!

    ReplyDelete
  10. erkkk.. kang elok2 jd pempuan.. diubah jadi laki.. kang kalau dia jadi bapok camano nak jwb kategori dia tuh ek? errrr..

    ReplyDelete
  11. erk...kije gile...
    kesian kat budak tue...
    ish..ish,...
    diorang nie...

    ReplyDelete
  12. adoi...mcm ni punye hal pun ade ke??
    mmg x patut sungguh mengubah ciptaan allah..
    ape nak jadi?????

    ReplyDelete
  13. ibu bapa monster...baik budak tu mati dari hidup tak normal. iyalah fizikal boleh diubah, naluri? dunia dah akhir zaman...takut pulak rasanya...

    ReplyDelete
  14. makin akhir zaman ni, manusia makin melampau-lampau dari segi tidak tanduk.. elok juga kalau tanduk tu di pasangkan sahaja ke kepala mereka-mereka yang melampau ni... boleh pulak modifi sesuka hati budak tu.. kesian.. kesian kat semua sekali... baik anak.. jugak mak bapak tu....

    ReplyDelete
  15. rasa rasa jantina i apa ek masa kecik kecik dulu. ?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!