KEDUDUKKAN BLOGGER SAMA SEPERTI PENULIS MAJALAH & SURAT KHABAR

16.6.11 Suria Lekatlekit 7 Comments

Penulis blog atau blogger mempunyai kedudukan sama seperti penulis majalah atau surat khabar kerana mereka tertakluk di bawah undang-undang negara. Blogger tidak terkecuali daripada dikenakan tindakan saman oleh individu yang mendapati diri mereka telah difitnah & boleh dikenakan tindakan undang-undang daripada pihak berkuasa jika didapati cuba menghasut dan melakukan kegiatan jenayah sehingga ada pihak mengalami kerugian.

Pada blogger2 sekalian sila ambil perhatian yer dengan perkara ni. Jangan sewenang - wenangnya nak tulis apa - apa kat blog demi nak menjana traffic & pendapatan sampingan. Apapun yang di tulis sila tampilkan bukti yang kukuh sebelum mendedahkan kepada umum. Jangan nak cipta hot story dogeng berkenaan orang lain demi nak popularkan diri & blog sampai langgar undang - undang. Ingat! Blogger juga boleh di dakwa.

Rujukan : Kosmo

7 comments:

  1. SETUJU!!!!!

    dah lama pikir pasal ni.....penulis blog yang fanatik trafik jangan duk sedap sangat nak hantam org.. kang tak pasal2 kene sue....

    ReplyDelete
  2. ai ai chip..
    kami b'tindak mengikut arahan..
    hehe..:D

    ReplyDelete
  3. just go with the flow..jnji i x kaco org n org x kaco i sudah...
    hahaha...bole statement gitu..ekekek...

    ReplyDelete
  4. pada saya..blogger boleh jadi seperti wartawan dan juga peguam..

    wow..bahaya nak jadi blogger hari ini. Harus berwaspada dalam setiap ayat dan entri yang dilakukan~.wooo~

    ReplyDelete
  5. fikir dulu sebelum menulis...tue je....hee...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!