LEPAS ISU DARA, DIA DEDAH SIAPA PERAGUT DARANYA

9.6.11 Suria Lekatlekit 37 Comments

Tadi gatal - gatal tangan nak clik ke blog adik yang hot dengan cerita pengakuan takde daranya kat blog baru - baru ni. Takde niat pun nak cari bahan untuk entri blog cuma saja  jalan - jalan tapi terkejut juga sang lekit dengan pengakuan & pembongkaran berani di adik ni lagi. Entri beliau masih baru & bertarikh hari ini.

Terpaksa attach jugak sebab malas nak share link. Ini untuk mengelakkan dari di tuduh fitnah

Dia membongkar rahsia siapa yang meragut daranya dulu. Siap bagi link Myspace budak lelaki yang di katakan telah meragut daranya dulu. Tak tahu apa motif adik ni buat macam tu tapi bagi pendapat sang lekit dari aib yang dia dapat melalui pengakuan dia tu mesti dia rasa tak puas hati kot dengan budak lelaki yang pernah meragut daranya terlepas dari di malukan. Masalahnya.. yang membuka aib tu dia sendiri.. kenapa pula dia malukan budak lelaki tu jugak. Aduhai adik...

Jangan la mencipta kontroversi lagi. Yang lepas tu biar lah lepas. Ambil sebagai pengajaran untuk masa depan. Semua orang buat silap dik.. Bukan la akak menyokong si budak lelaki tu yang di katakan pernah meragut dara adik tapi untuk apa adik aib kan dia pula. Mungkin cara adik balas dendam tapi percaya la dik dengan berdendam hidup kita makin tak tenteram.

Sudah - sudah la tu yer dik... Kita masih ada kesempatan untuk memperbetulkan kesilapan. Dengan cara adik mendedahkan siapa yang meragut dara adik tu akan buat isu ni akan lebih panjang. Kalau akak tak tulis pasal ni pun mesti ada orang lain akan menulis malah ada yang ambil kesempatan untuk maki hamun & caci keji adik.

Entri ni sekadar teguran secara peribadi kepada pihak yang terlibat. Mula2 ingat nak komen kat entri dia tapi nampaknya adik kita ni tutup ruang komen dia. So, Sang lekit tegur disini je la. Kalau teguran ni menguris perasaan mana - mana pihak sang lekit minta maaf.

P/s : Sang Lekit lampirkan bersama entri beliau yang di printscreen bukan untuk mengaibkan tapi sang lekit tak mahu sebarang link ke blog beliau. Cukup la dengan entri copy macam tu. Kalau sang lekit nak aibkan dia lebih baik attach sekali dengan gambar,kan?? harap takde yang salah faham. Lagipun kes adik ni semua orang pun dah tahu..

37 comments:

  1. Aduhh dik.. bawak-bawak lah kembali ke pangkal jalan tuu. Akak dekat sini mendoakanmu agar dilindungi dengan rahmat Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  2. hurm..aku cam kesian jugak kat budak tu..

    ReplyDelete
  3. dia tak puas hati la tu..
    aduhai..
    tu la..sendiri yang buat pasal..
    baru nak salahkan orang lain..
    **********
    suria..
    terima kasih ye..
    bagitau tadi..
    apa masalah si hacker ni dengan akak pun akak tak tau..
    masuk ni dah 4 entry akak delete
    sebab dia edit2 entry akak..

    ReplyDelete
  4. MAAF KAWAN. BLOG "NOTA EKSTRAVAGANZA" DAH TUKAR NAMA KE "EKSTRAVAGANZA". URL PUN AKU
    DAH TUKAR SEKALI. DAH TAK PAKAI LAGI YANG NI "www.notaekstravaganza.blogspot.com"
    SEBAB SEKARANG AKU DAH PAKAI YANG NI "www.awieomar.blogspot.com". NAMA KORANG SEMUA MASIH
    ADA DALAM SENARAI FOLLOWER BLOG AKU. MASALAHNYA KORANG DAH TAK DAPAT LAGI IKUT APA YANG
    AKU UPDATE DALAM BLOG AKU NANTI. JADINYA NAK SETELKAN PROBLEM TU, HARAP KORANG SUDI LA
    TEKAN FOLLOW BLOG AKU BALIK. SUDI SUDI LA TEKAN YE. TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  5. budak pompuan tu giler populariti kot, sampai berani membuka pekung di dada... ish ish ish

    ReplyDelete
  6. siannyeee kt adek ni kak. sesorg kene nasiht dy :)

    ReplyDelete
  7. tak tahu nak kata apa dah kan.. lantak la dia tuhHHHH!

    ReplyDelete
  8. ada baca kat satu screen shoot kat blog spa tah ritu, dia kata dia kene rogol,.ai memacam la budak ni,.

    ReplyDelete
  9. sah budak ni kurang kasih sayang. tak pun dah tak laku tu yang menjaja diri sendiri. ehhehehe

    ReplyDelete
  10. betul tu, makin panjang pulak isunye karang..

    ReplyDelete
  11. aii tk habis2 budak nih seronok kot org duk kecoh hal dia .. sudah2 lah fikir maruah ibu ayah yg perlu di jaga kan lagi bagus

    ReplyDelete
  12. seriously, mungkin 5-6 tahun akan dtg, ataupun bila dia dh bertaubat nanti, dia msti malu sgt2 dgn pe yg dia buat harini.pening budak2 zmn skrg ni.

    ReplyDelete
  13. Kenapa aku rasa mcm citer budak tu direka2 saje olehnya...?

    ReplyDelete
  14. hari tu katanya dia dirogol.. n lelaki tu dh kna tgkp polis tp yg lawak dia kata lg 2 bln lelaki tu nk kena gantung.. adeh.. kesian la dgn adik ni.. sejak bila hukuman perogol kena gantung smpi mati...

    ReplyDelete
  15. dia ni attention seeker obsessive.. ada masalah kurang perhatian dan kasih sayang masa kat umah.. agaknya disfunctional family kot..

    ReplyDelete
  16. hai macam2 hal budak2 sekarang nie!!bahaya betul kecik2 dah pndai wat itu ini ak yang menjangkau umur 20 pown tak tahu apa pun "napak sangan nipunye"hikhik xpek over18

    ReplyDelete
  17. serius meluat dengan budak kecik ni.. nasib baik bukan adik aku

    ReplyDelete
  18. ape ntah yang dia seronok sgt nak bagitau semua orang...nanti tak pasal2 hal ni berlarutan pulak..


    kesian kat mak ayah dia..:(

    ReplyDelete
  19. dia sangat tertekan sekarang ini akibat asakan bertalu-talu oleh blogger-blogger yang entah apa-apa punya blogger...

    cuba kalau kalian yang berada dalam keadaan dia... mungkin kalian akan lebih teruk dari dia.. mungkin ada yang telan racun sampai mati nanti...

    Syukur saja dia masih kuat dan tabah dan tak ambil jalan singkat itu... tapi para blogger yang masih mahu bising-bising isu pasal dia memang tidak patut...

    Bila kita dengar cerita aib orang... lepas tu kita sebar cerita tu tanpa pengetahuan orang yang bercerita itu ketika dia masih hidup.. tidakkah itu sama dengan mengumpat? cukup saja entry bisu...tanpa perlu tunjuk siapa orangnya... sebab bagi yang dah tahu mereka akan faham..dan bagi yang tidak tahu...biarkan saja mereka tertanya-tanya... begitu kan lebih baik??

    Aku tegur kerana aku rasa perlu untuk di tegur...

    ReplyDelete
  20. kesian dengan adik ni. Dia budak bawah umur yang tak matang lagi. Sian dia..tak de yg nak bagi nasihat. Moh le kita nolong dia kearah kebaikan.. :)

    Jom baca ni :Wanita Obses Cantik? Jom Baca ni Dulu..

    Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

    ReplyDelete
  21. semoga ada kesedaran dalam diri adik tu...

    ReplyDelete
  22. terima kasih pendekar berkuda atas teguran tu.. sama2 la kita ambil sebagai panduan sebab kita ni sama jer. ada kelemahan & kelebihan.. kalau baik dr segi tu.. buruk dr segi ni so dgn teguran mungkin boleh ingat mengingati sesama sendiri. tak gitu??

    ReplyDelete
  23. dah tau pasal hal ni,teruk gak adik ni kena hentam...kesian dia,tu la bila sy ckp adik ni kena rogol diaorg x percaye,huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  24. dah tau pasal hal ni,teruk gak adik ni kena hentam...kesian dia,tu la bila sy ckp adik ni kena rogol diaorg x percaye,huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  25. dah tau pasal hal ni,teruk gak adik ni kena hentam...kesian dia,tu la bila sy ckp adik ni kena rogol diaorg x percaye,huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  26. kalau betul kena rogol lebih elok buat laporan polis dr di dedahkan kat blog. lgpun dia bawah umur

    ReplyDelete
  27. Budak tu saje je nak cari glamer konon,dengan membuat publisiti murahan.tengak kat facebook dia,siap buat fan page.menyatakan dia sudah tiada dara. alahai "Ketahui Rahsia payu dara Wanita (18sx)"

    ReplyDelete
  28. Insya Allah mg adk tu dapat hidayah, dan mg akan lebih baik dr kita semua.

    Amin..

    ReplyDelete
  29. benda asal sejengkal sekarang dah jadi panjang sedepa...pikir2 la sblm buat sesuatu keputusan...

    ReplyDelete
  30. entahlah kak tg pasti dia masih muda pemikiran pon still mcm bdk2

    ReplyDelete
  31. dia neh kanak-kanak rusak jiwa...smga ada yg sudi mbimbing....

    ReplyDelete
  32. kenapa dia x report polis jek kan? lagi dendam ksumat dia terbalas kot..ehhh bukan dendam.. mcm kesalahan org tuh kena lar dia tanggung..xkn nak lepas tgn mcm tuh..dari buka citer satu-satu..hurmmmm

    ReplyDelete
  33. xtau nk kata ape la..
    mmg pasal die dah pemes..

    ReplyDelete
  34. omg, ko mmg xde even sikit pun penyesalan r budak. 1 more, dlm blog die ade kate, "jgn benci die sbb die cantik" sorry to say, aku benci ko dik sbb ko x cantik ekceli.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *