NOSTALGIA ZULFIKAR & AISPOP TAK DAPAT DI PISAHKAN

20.6.11 Suria Lekatlekit 14 Comments

Mau senyum Nyah Zulfikar pemilik blog rasa hati bila tajuk entri sang lekit ni CAPLOCKS nama dia dia tu. Bagi yang masih tak kenal dengan Zulfikar pemilik blog rasa hati ni boleh la berkenal - kenalan dengan beliau selepas habis membaca entri sang lekit ni tau.

Dia ada kawan baik,kawan nakal & kawan sepegurauan sang lekit kat dunia blog ni. Sang lekit memang suka dengan blog dia & entri2 dia lebih - lebih lagi entri bertemakan pendapat, teguran & tentu sekali entri nostalgia dia yang sangat - sangat menggelikan ketiak bila baca. Memang bagi sang lekit Zulfikar & blognya Rasa Hati ada potensi untuk berjaya dalam dunia blog. Selain pendapat & pandangan yang telus, jujur & ikhlas tanpa ada rasa gigil, tampil dengan berani berkata2 dalam blog, penulisan & jalan cerita yang di tulis kat entri dia memang menarik. Bagi sang lekit dia adalah salah seorang sifu  yang sentiasa menjadi rujukan sang lekit. Tak kisah la blog dia lebih muda dari blog sang lekit. Janji kalau dia ada ilmu, maka sang lekit suka menempel tumpang belajar.

Ni la rupa aispop yang dah beku kalau korang tak pernah tengok

Apa yang sang lekit perasan tentang entri - entri nostalgia Zulfikar ni mesti ada cerita aispop. Memang kanak - kanak dulu memang sangat - sangat kenal dengan aispop ni. Selain mudah, murah & berwarna - warni rasanya juga sedap tapi tak sesedap padel pop la. Budak - budak dulu bukan hari2 boleh dapat padle pop kan. Aispop ni penghilang dahaga bila petang2 main tengah padang, or main kejar - kejar sampai berpeluh segala celah yang ada. Duit lebih 20sen belanja sekolah tu mampu beli aispop yang waktu tu harga 10sen jer. Dah tu boleh patah dua guna lutut kasi kat adik, kakak atau abang separuh. Tapi bila dah beku la. Kalau yang cair pun ada juga. Cuma tak boleh patah dua. Kena gigit kat kepala dia yang macam kunci tu pastu sedut dalam masa kurang dari 5 minit. kekekekekekeke

Ni lak aispop cair

Memang kalau baca entri nostalgia Zulfikar ni akan buat sang lekit senyum balik bila teringat zaman kanak - kanak rebina dulu. Sebab banyak benda yang di bangkitkan buat kita teringat.. "Aku dulu pun tak terkecuali perangai macam tu juga." Aku dulu pun suka makan benda tu." Aku dulu pun main benda yang sama. aku dulu pun.. bla.. bla.. bla.." Apapun Aispop & Entri nostalgia di blog rasa hati memang tak dapat di pisahkan. Kan Nyah?? Agaknya dekat 1 kilang dah ko makan aispop tu masa kecik - kecik kan?? Patut pengeluar Aispop pun ni bagi penghargaan kat ko Nyah.

14 comments:

  1. ais ni bahaya dah makan..
    bila makan budak2 mesti sakit perut..
    anak akak langsung tak boleh makan..
    bahaya la..
    tak macam dulu dah...

    ReplyDelete
  2. hahaha...
    kembang kempis hidung fikar nanti..:)

    ReplyDelete
  3. kat tempat aku bebudak panggil eskrim poly....makan sambil tunggu giliran mengaji quran....

    ReplyDelete
  4. HAHAHAH, wah ade review blog Khas tentang blog aku dan aispop.. terimakasih ye senior :)

    heheehehe, sebenarnya blog ko adalah antara blog pertama yang aku follow dan aku baca setiap kali online..

    Insyallah nanti, aku buat review blog pilihan ye. :) majulah blog untuk negara.. chewwaa... sayang ko lebih lahhh.. ahahahahaha :)

    ReplyDelete
  5. mak kite kate aiskerim tu name die askerim malaysia la

    ReplyDelete
  6. nama saya zura, saya suka baca blog awk. hari2 jadi silent reader. wajib baca la blog awk ni.

    Zura :)

    ReplyDelete
  7. dah lama tak nampak ice cream cam tu...huhuhu

    ReplyDelete
  8. x prnh mkn kaler biruuuuuuuuu ponggg~!!!

    ReplyDelete
  9. muehehe..pemes en ZH..cma pun suke bc n3 kisah silam dia..hahaha..tp dah jrg tinggal komen..:P
    ais pop mmg sedap..tp sekarg ntah napa dah mcm x sedap..lain mcm je rasa die..

    ReplyDelete
  10. muehehe..pemes en ZH..cma pun suke bc n3 kisah silam dia..hahaha..tp dah jrg tinggal komen..:P
    ais pop mmg sedap..tp sekarg ntah napa dah mcm x sedap..lain mcm je rasa die..

    ReplyDelete
  11. tiba tiba teringin nak makan ais pop.. emm.. lupa dah ... nama dia ais poo.. yerr.. ais pop... hihi

    ReplyDelete
  12. pehhhh fevret saye! dulu2 selalu suro ayah beli 1 kotak terus. pastu penuhkan ice box dgn aispop. ehe^^ tapi skang aispop ni bukan main mahal ag sebatang. ish ish dunia2

    ReplyDelete
  13. Tolong tanya bolehkah saya dapatkan contact pembekal untuk ais pop?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!