PRODUK MAKANAN DARI TAIWAN DI SAHKAN TERCEMAR

19.6.11 Suria Lekatlekit 7 Comments

 Sebagai warganegara juga blogger yang prihatin rasa bertanggungjawab sang lekit untuk menyebarkan berita ni. Yelah.. bukan semua orang suka selak surat khabar atau clik akhbar online. Bagi mereka2 yang malas baca surat khabar tapi rajin baca blog ini kemudahan untuk korang yer.. Tentang produk makanan yang di import dari taiwan yang di sahkan tercemar.

Kementerian Kesihatan hari ini mengesahkan produk makanan ,Natural Beauty Fruit and Vegetable Powder yang diimport dari Taiwan dicemari bahan kimia berbahaya Di (2-ethylhexyl) Phthalate (DEHP). ini berdasarkan analisis yang dijalankan kementerian ke atas dua produk makanan itu.pengguna yang telah membeli produk makanan tersebut supaya tidak memakannya kerana dikhuatiri akan mendatangkan kesan sampingan.produk dari Taiwan dipercayai tercemar dengan bahan kimia DEHP termasuk produk keluaran Chuang”s King Tai Chang Food Co. Lt. Taiwan yang diimport oleh Nguan Seng Sdn Bhd, dan Natural Beauty Drink Powder dan Natural Beauty Fruit and Vegetable Powder keluaran Prince Pharmaceutical Co. Lt. yang diimport oleh Billion Synergy Sdn Bhd.

Rujukan : Kosmo

7 comments:

  1. belilah barangan buatan malaysia

    ReplyDelete
  2. agak yang pelik tu tayah la beli,hehe

    ReplyDelete
  3. apa bahaya kimia DEHP tu boleh buat hah Nyah? nak tau gak nih...(ngada, padahal boleh je google kan)

    ReplyDelete
  4. Mak pun belum bertapa dengan en google lagi nyah.. main cedok paper je. kekekeke

    ReplyDelete
  5. makanan orang kaya aje kooot....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com