WARDINA MAHU SAMAN BLOGGER

30.6.11 Suria Lekatlekit 23 Comments

Pengacara popular, Wardina Safiyyah Fadlullah, 32, memberi tempoh 14 hari mulai semalam kepada pengendali blog yang mengaitkan dirinya dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) supaya mengeluarkan gambar dan artikel berkaitan dirinya daripada blog tersebut.


Menurut wardina dalam kosmo gambar yang di upload adalah gambarnya sebelum bertudung & menganggap perkara itu mengaibkan dirinya. Dia juga memberi amaran tidak teragak agak untuk mengambil tindakkan undang - undang sekiranya blogger terbabit enggan berbuat demikian.

Aduhai.. kenapa harus kaitan dengan artis? Ni kes nak dapat publisiti free la ni guna artis sebagai bahan. Ingat blogger... tidak sewenang wenangnya kita boleh pergunakan orang lain untuk kepentingan sendiri. Moga jadi panduan & iktibar kepada kita (blogger) dalam menulis blog.

Rujukan : Kosmo

23 comments:

  1. hoho..lagi blogger kena serang..cuak gue..hehe

    ReplyDelete
  2. terlajak perahu bole diundur, terlajak taip N3 buruk padahnya..

    ReplyDelete
  3. adoi...
    mcm ni punya blogger pon ada ka???
    blogger juga harus berigat2 klu nk menulis tu..

    ReplyDelete
  4. saman je wardina..
    huahuahua..

    cute handmade accessories promotion price from RM 5
    tiny sprinkles.

    ReplyDelete
  5. berblog biar dr hati...
    biar lah sekadar tulis resepi masak sadin dlm blog asalkan tidak disaman begini...
    biarlah juge sekadar memaparkan kerenah anak dlm blog asalkan tidak menimbulkan kemarahan org lain....

    ReplyDelete
  6. uiii..ye ker..kdg2 bila buat entry ni kita x sedar implikasi nya kan..nk lebih berhati2 kalau mcm ni

    ReplyDelete
  7. tu la..buat entry xfkr panjang.. kn dh kena saman.. haish..

    pasni nk citer pasal kak lekit je la..hehe

    ReplyDelete
  8. huh...sensitiviti harus dijaga ketika membuat entry...takut kne saman lak t.kn kn kn...,.

    ReplyDelete
  9. betul..org tu dah bertudung kenapa pegi upload gambar dia buka aurat..x baik betol..sbg blogger kenalah jaga etika sikit bkn main belasah jer..

    ReplyDelete
  10. kadang-kadng overlah dia ni..

    Bila kita dah berubah belum tentunya kita yang terbaik....
    dan tak payahlah nak pukul canang tentang amal jariah dan amalan yang kita dah buat..

    Subhanallah...

    ReplyDelete
  11. kat facebook ada yang guna nama dia untuk berdebat pasal politik..
    sekaligus memburuk kan nama dia..
    kesian..

    ReplyDelete
  12. ish3 .. tak patut .. kesian wardina

    ReplyDelete
  13. blogger tu tak menghormati privacy org lain la.

    ReplyDelete
  14. hahahaha, baik buat entry pendapat dan memori dari buat entry ngumpat artis...


    ape pun tak boleh nyah...


    agak2 ni dah nak kene saman, bila kuarkan gambar nanti malu tak?


    blogger harus faham. lesen nama blogger tu tak boleh membuat anda kebal dari undang2 saman malu.

    ReplyDelete
  15. sian dia tersepit di celah pertelagahan politik...blogger pro pembangkang kaitkan dia ngan pembangkang..terus blogger umno buat entri dedah kisah-kisah lalu...

    ReplyDelete
  16. JANGAN SALAH GUNA KUASA BLOGGER=)

    ReplyDelete
  17. jadikan pengajaran buat semua....:)

    ReplyDelete
  18. Itulah Blogger sebenar. Menjadikan blog medan ekspresi minda. Tapi janganlah sampai mengaib atau memfitnah orang. Tak betul tu!.

    ReplyDelete
  19. wah!nak juga la saman2!
    dapat duit byk!haha

    ReplyDelete
  20. dia penah kena tuduh sokong perhimpunan bersih

    ReplyDelete
  21. adoi~~ naik lg nme blogger.. xhbis2 la.. ni mesti yg nak popular cepat ni.. kan dh xpsal2 je kne sman.. wt keje xpkai otak, sia2 je mkan diri... hmm~~

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  22. x pasal2 kan dah kene.. naseb x kene saman..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!