MEROYAN KAT TWITTER KENA TINGGAL SELEPAS HILANG DARA

27.11.12 Suria Lekatlekit 14 Comments

kanak - kanak rebina baru datang period setahun dua sekarang ni dah rasa macam besar sangat dah. Kisah remaja terlanjur bagai memang bukan cerita luar biasa kita dengar, tapi kita tak boleh jugak anggap benda biasa kan.

Mungkin sebab dah biasa canang apa saja cerita pasal diri sendiri kat laman sosial, maka dia rasa dengan membuka aib sendiri pun perkara biasa kot. Jadi dengan tanpa fikir panjang dia pun meluahkan perasaan kecewa kena tinggal dengan pakwe 'setelah Aku kau miliki' Bak kata shima dalam lirik lagunya. Bila kena kutuk baru nak maki hamun orang. Lahai adik ku sayang, kenapa la kau terlalu bijak sangat pergi bagitau semua orang yang pakwe ko dah sentuh setiap inci badan ko tu. Rasa kecewa di tinggalkan tu.. tak di nafikan amatlah sakit nak2 lagi abis satu badan ko dia dah pernah rasa sakit yang rasa tu mesti la double triple kan tapi buat apa ko tambah lagi luka di hati dengan canang pasal ko dah takde dara. Maybe ko rasa dengan bagitau semua tu ko boleh dapat simpati melimpah ruah la yer.. Malang yang ko dapat keji yang berkawah. Kalau akak nak kutuk ko pun bukan pasal ko terlanjur tapi jangan kata akak sokong perbuatan ko tu pulak yer.. tapi akak nak kutuk pun pasal ko kurang cerdik bila announce kat semua yang ko tu dah takde dara. Apa yang hilang mungkin kita takkan dapat kembali tapi apa yang buruk tentang kita tu selagi boleh di sorok.. sorokkan la. Tak perlu nak buka aib sendiri. Orang tak cakap ko jujur kalau dalam kes ni tapi bodoh, ada paham adikku??

Aduhai dik.. Kalaupun ko tak rasa malu, cuba la ko fikir mak bapak & family ko tu. Pandai buat pandai simpan. Dah sedar jantan cuma nak 'barang' ko je next time jadikan pengajaran yang paling berharga agar ko tak ulangi apa yang pernah terjadi. Tak perlu ko nak meroyan kat twitter bagai. Benda yang maybe ko dengan pakwe ko je tahu sebelum ni dah jadi 1 malaya tau. Dah tu pampang muka gebu ko pulak.. Kesian kat ko dik!

Rujukan & sumber asal kat SINI

Pesanan untuk diri sendiri dah semua.. Jangan jadikan laman sosial ni macam bilik tidur sebab tak semua benda yang kita buat dalam bilik tidur harus orang luar tahu, jadikan laman sosial macam laman rumah kalau orang nampak pun takde apa sangat. Sebab nama pun laman kan.. Aib wajib kita sorok selagi boleh. Pada adik2 yang baru nak membesar segala bagai tu.. Umur bukan alasan ko nak cakap ko buat semua tu atas dasar kurang matang tapi malu yang ada pada diri ko tu yang membataskan segala tindakkan. Kalau ko kurang malu sekarang & ko pratikkan sikap tak malu tu dari sekarang tak mustahil sampai ko bangka pun ko akan jadi orang kurang malu sebab ko dah takde rasa malu pada sesuatu yang ko patut malu lagi.

14 comments:

  1. Assalamualaikum , sorry to say but , dengar kata tu cuma fake account je . tak tahulah betul ke tak .

    ReplyDelete
  2. fake ke betul ke elok kita jdkan pengajaran. memang wujud pun budak2 mcm ni skrg. dh x rasa malu & aib dgn benda2 camtu. :D

    ReplyDelete
  3. Betullah tu , kalau ikut story dekat twitter , baru - baru ni Lyana Evans mem babikan ayah dia sendri . dunia sekarang , macam - macam .

    ReplyDelete
  4. macam2 hal la budak2 skrg nih..bijak belajar tp dangkal emosi dan fikiran dalam isu maruah

    ReplyDelete
  5. bangga sgt dia canang2 masalah macam tu

    ReplyDelete
  6. risau dgn budak zaman sekarang.
    risau juga dengan bakal generasi kita nanti.
    bagaimana sikap bakal anak-anak kita pada zaman akan datang..

    ReplyDelete
  7. adeh.. awat nama pakwe dia hazieq?? hahaha

    ReplyDelete
  8. hazieq not u la..hahaha btw maaf kalau sy ckp ni ye kakak2 abang2 sume,bende2 mcm ni la byk berlaku kes2 buang bayi..sy mmg betul2 kesian dgn baby tu..org islam pulak tu buat mcm tu,,sb tu skrg ni islam dipandang rendah..sedihnya..baby pon mau buang ke...

    ReplyDelete
  9. kdg2 niat orang nak malukan org lain pun boleh jadi cenggini... buka akaun baru... tempak gambar.. lepas tu buat statement mengaibkan... semoga semua ni tipu belaka...

    ReplyDelete
  10. moga dia diberikan petunjuk untuk
    kembali ke pangkal jalan.. ameen ~

    Kalau bosan, jom sertai:
    Segmen Blogwalking sampai lebam!

    ReplyDelete
  11. Di dunia ini tidak ada seseorang pon yg sempurna..

    ReplyDelete
  12. Di dunia ini tidak ada seseorang pon yg sempurna..

    ReplyDelete
  13. Di dunia ni, x de seseorang pon yg sempurna..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!