PERMINTAAN PEMINAT UMIE AIDA YANG TAK BERAGAK LANGSUNG

17.9.13 Suria Lekatlekit 12 Comments

Kalau baca dari permintaan dia bunyi macam simple jer.. Macam tak besar je apa yang dia minta. Tapi bagi seorang artis permintaan macam tu dari seorang peminat memang boleh mengundang serba salah. Yelah.. kalau sedara, kalau kawan baik atau kenalan rapat memang permintaan macam tu tak jadi masalah sangat tapi ini peminat..

Yang pelik peminat ni takde pulak rasa malu nak minta. Tak fikir ke sebelum minta. Dia tu artis.. Di zaman yang jenayah berleluasa macam cendawan tumbuh lepas hujan ni memang la permintaan macam tu dari orang yang kita tak kenali tapi atas nama peminat boleh buat seorang artis tu jadi serba salah & dalam dilema. Kang tak bagi habis keluar kat paper ruangan gosip.. keluar melodi.. kiah propa mula mengkrik krik dalam galaksi.. kata retis ni berlagak.. Peminat nak tumpang bermalam kat rumah pun tak bagi. Masa nak meraih undi untuk menang apa2 awards boleh pulak merayu2 peminat.. bila dah menang awards buat ucapan kekonon semua ni jasa peminat. Tapi tu la.. Rumah kan tempat privacy tak kira la kau retis ke tidak.. Nak2 lagi retis dah la kat luar takde privacy takkan sampai dalam umah nak bawak peminat.


Dalam kes umie Aida ni den faham kenapa dia jadi serba salah. Kata tak boleh.. nanti keluar pulak macam2 cerita tak best kat ruangan gosip.. nak bagi dia sendiri pun rasanya tak kenal sapa peminat tu. Yelah.. yang seribu memang boleh ingat & kenal seorang.. Yang seorang tak pelik la kalau tak boleh ingat yang beribu. Kang bagi tumpang bermalam yang datang tu penjenayah mengaku peminat.. pun susah jugak. Taktik penjenayah sekarang macam macam. bukan tuduh peminat yang minta tumpang rumah Umie Aida tu penjenayah.. Tapi tak mustahil kalau senang2 bagi peminat tumpang bermalam penjenayah pun boleh ambil kesempatan.

Kita sebagai peminat ni kena faham jugak masalah artis yang kita minati. Jangan hanya kita die hard fan dia kita tanpa segan silu nak minta tumpang bermalam.. tumpang tu.. tumpang ni.. walau tak retis pun kita kalau tak berapa kenal dengan seseorang tu pun malu jugak kalau tetiba nak minta tumpang bermalam rumah orang kan?? Jadi nak minta sesuatu pada seseorang tu fikirkanlah dulu.. Tak semua benda remeh yang kita minta tu remeh juga bagi orang yang nak memberi. Permintaan tu bunyi je remeh tapi nak tunaikan berat & banyak risiko yang terpaksa dia hadapi. Jadi kalau Umie Aida tak izinkan peminat tu tumpang pun bagi den.. Bukan sebab dia sombong tapi sebab soal privacy & keselamatan dia & ahli keluarga dia jugak.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

12 comments:

  1. uishh kes berat ni..susah2 jmp jap pastu byrkan hotel die..hehe

    ReplyDelete
  2. pelik peminat di ni
    minat sampai macam tu...agak2 la ye dak

    ReplyDelete
  3. xpyh pikir..buat xtahu udah ler..hihi...ptt umi xpyh wt kenyataan gtu..dh semua org tahu ad org mtk tido umh dia..hehehe.. ape pon, xpyh layan ler.

    ReplyDelete
  4. ada gak orang gini yer....klu kita pun segan nak tumpang umah org tak tentu pasai ehh...

    ReplyDelete
  5. Hah! Pelik betul peminat macam ni. Apa kata Umi booking je hotel untuk dia...hehehee...

    ReplyDelete
  6. Cuba kita ramai2 mintak nk tdo rumah peminat Umie tu.. Dia bagi ke tak?

    ReplyDelete
  7. selamber nya..xmalu ke? huhu..xbg tumpang pun xsalah mana..kalau peminat tu psyko cane? better jangan..huhuhu

    ReplyDelete
  8. peminat tu pn agak2 la wey... setakat jmp kt luar dh la, ni siap nk tumpang tdo kt umh...

    ReplyDelete
  9. menakutkan orang je feminat fanatik nih

    ReplyDelete
  10. salam mummy lala..

    aduyai... kalu cma jadi retis pun pening palo jgk ni... ehehehhe.. :p

    ReplyDelete
  11. better tak payah bagi tumpang untuk keselamatan...peliklah peminat macam tu..tak agak2 pulak..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!