AKIBAT MAKAN NASI DICAMPUR NAJIS & DARAH HAID

8.10.14 Suria Lekatlekit 13 Comments

Ni resepi baru ke hapa? Nasi campur taik @ Najis & darah haid? Bukan resepi baru dik Ooi.. ni resepi dari zaman tok nenek kita lagi tapi bukan semua orang amalkan resepi ni. Orang2 tertentu dengan tujuan tertentu je buat. Tapi amaran keras korang jangan pulak nak try resepi ni kat rumah yer... Na'uzubillah...

Sumber google sekadar hiasan

Mesti pengomen tajuk entri pening nak komen kan? Tak sabaq ni nak buat spekulasi... baca tajuk terus buat kesimpulan. Cuba amalkan siasat dulu sebelum berhujah. Baca dulu sebelum mempersoalkan biar nampak bijak sikit yer reader2 sekalian.

Semalam.. sempat tengok DVD filem Nasi Tangas @ Nasi Kangkang yang aku beli hari raya haritu. Baru berkesempatan nak tengok sebab sebelum ni dok layan drama kat TV. Almaklum raya drama2 best jugak kat tv. So, baru semalam sempat mentelaah Nasi Kangkang tu.


Filem ni.. Bagi aku Takde la bosan sangat cuma pemilihan pelakon utama tu yang tak sesuai. Maybe sebab pelakon baru.. lakonan tu sekadar boleh berdialog je la. Kurang power buat watak yang depa mainkan tu jadi kurang berkesan even jalan cerita bagi aku agak best. Cuma cerita ni simple sangat la... Dari start sampai ending. Takde suspend sangat. Mendatar jer jalan cerita dia. Tapi bagi yang tak tahan loya tu.. Aku tak tau la boleh tengok ke tak. Sebab dalam filem tunjuk agak real cara2 nak buat nasi tangas @ nasi kangkang dengan benda2 kotor macam darah haid & najis yang di campur dalam nasi kemudian di bacakan jampi serapah. Lepas di makan oleh orang yang di seru untuk di tundukkan, terus jadi bodoh orang tu tak reti membantah dah. Aku terus terang tang babak darah haid & taik tu memang surrender la even aku boleh tengok rupa hantu paling seram sekalipun.

Kisahnya.. Si Mak bagi si ayah makan nasi kangkang sebab si ayah ni jenis baran & jahat. Suka pukul si mak.. Yang si anak mak dia ajar bagi laki dia makan nasi kangkang sebab si anak ni cemburu buta. Jeles dengan kawan baik merangkap bisnes partner laki dia sebab depa agak rapat. Ending dia akhirnya si ayah tahu dia di sihirkan.pergi berubat kemudian jadi normal macam biasa. Lepas si ayah tahu,Mengamuk la kat si mak. Masa tengah bergaduh datang saka si mak ni bunuh si ayah. Yang si anak ni, akhirnya laki dia pun tahu jugak sebab di bantu kawan yang tahu apa berlaku, pergi berubat tapi sebab sayangkan bini dia anggap apa yang berlaku salah dia sebab mengabaikan perasaan bini dia sehingga menyebabkan si bini ni melakukan benda2 khurafat macam tu. Ending dia si bini jadi gila. Dua pengajaran dalam cerita ni kepada lelaki.. Satu jangan menganiaya kaum wanita.. silap haribulan kena nasi kangkang tak guna sesen. Pengajaran kedua.. bila dah kahwin tu pergaulan dengan kawan perempuan tu even baik macam mana pun tak boleh la rapat sangat bila dah ada bini. Cemburu seorang perempuan ni kadang2 tak dapat nak ramal walau kau takde apa2 perasaan kat kawan kau pun tapi bagi pihak bini tu dia tengok lain perasaannya kalau rapat sangat.

Cerita ni kalau korang tahan dengan benda2 geli geleman tu boleh la layan.. Nak kata seram tak seram mana. Nak kata banyak suspend pun tak berapa suspen. Cuma yelah.. kita boleh tengok & tahu macam mana nasi kangkang @ nasi tangas tu di buat. Betapa kotornya ramuan yang di gunakan. Jadi peringatan pada kita.. kalau mencurigakan sila amalkan ayat2 pendinding yang ada dalam Al Quran Insya Allah kita di lindungi dari orang yang berniat tak baik.

P/S : Jangan ada yang tiru pulak resepi buat nasi kangkang dari filem ni. Apapun MiG untuk filem ni aku tak kritik sangat cuma tu la kalau nak buat filem bagi la yang talented sikit. jangan asal boleh jual muka jer..

13 comments:

  1. baru lepas tonton filem ni jugak, ngeri betul proses membuat nasi tangas lagi-lagi bila yang paling power tu , kesian bini terlalu sayangkan suami, maruah tergadah T_____T

    ReplyDelete
  2. sy suke pengajaran yg akak simpulkan tu.. btl, kena jg pergaulan n btl gak, pempuan ni cemburu dia lain mcm..hahaha..

    ReplyDelete
  3. orang cakap a jealous woman does better research than FBI..hihi

    ReplyDelete
  4. Budak2 boleh tengok tak??nak tau jugak kot2 ada aksi selak sana sini,terkam2 ke..tak sesuai nak langgan2 di astro nih.heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aksi romen2 tak ketara.. macam takde sangat la. sebab tak tunjuk sgt aksi mesra2.. lebih kepada ritual untuk nasi kangkang tu je banyak

      Delete
  5. xmau la tgk xsggup tgk darah jadi bahan buat nasi huhu

    ReplyDelete
  6. bahaya ilmu hitam ni,nak mati esok2 lagi payah

    ReplyDelete
  7. Siapa pelakonnya yg asal boleh jer tu...MIG mesti asyik pelakon tu jer....

    ReplyDelete
  8. X elok jgk budak2 tgok sbb mcm2 soalan timbul nanti...mu dania tanya...apa nasi kangkang tu mama....x reti dh nk jwb....

    ReplyDelete
  9. geli geleman bila bab darah tu...ish..kenapalah akal tu senteng sangat sampai boleh buat perkara macam ni..

    ReplyDelete
  10. Baru baca tajuk pun dah rasa nak muntah. Inikan pulak nak tengok proses buat nasi kangkang ni. Rasa cam tak sangguplah. Nanti kalau akak excited nak tengok kang suami akak salah sangka dikatanya kita nak meniru. Hah, habis... gaduh pulak laki bini pasal nak tengok proses buat nasi kangkang ni :)

    ReplyDelete
  11. Salam Mami Lala..
    baca sinopsis mcm menarik.. tp bab resepi tu..eiyerrrkkkk >_<
    ada lagi manusia yg masih bertuhan syaitan pada zaman sekarang ni..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!