AWAS JANGAN TERLEBIH WHATSAPP SUAMI NANTI JADI KES POLIS

6.10.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

 Amboi whatsapp laki sendiri je kot.. sampai jadi kes polis bagai, kau dah kenapa lekit? hahahahaha... Bukan aku la yang kata. Tapi ni pasal kes orang lain. Aku mana ada whatsapp2 laki aku.. kalau apa2 aku call je terus nak cakap ailebiu ke.. aimisyu ke.. tolong beli susu anak bagai. Senang bila cakap ada intonasi tak payah jadi salah paham, kan? kekekekekeke

 Sumber google

Terbaca tadi kat Fb post Ben Ashaari pasal keratan akhbar yang katanya seorang suami membuat laporan polis sebab bini dia tak henti2 Whatsapp. Tak tau la whatsapp apa sampai laki dia rasa satu tekanan & gangguan sehingga buat laporan polis tapi bunyinya macam kelakar jugak la. Bini sendiri je kot..

Sumber Ben Ashaari

Tapi tu la kita tak boleh nak judge apa2 sebab kita tak tahu apa sebenarnya yang di berlaku di sebalik laporan akhbar tu. Kandungan Whatsapp tu pun kita tak tahu apa... Tapi memang la tertanya tanya jugak apa yang bini dia Whatsapp gamaknya sampai menggugat ketenteraman laki sendiri. Tapi perlu ke laporan polis bagai kalau masih sebumbung sebagai suami isteri? Tetap kita akan fikir Whatsapp je kot. hahahahahaha....

Macam2 la zaman hujung jari sekarang ni. Membuatkan Semakin mudah manusia itu untuk jadi pesalah atau penjenayah kalau tak berpada pada dalam tindakkan. Moga jadi peringatan kita semua nak2 lagi yang macam aku ni memang aktif bersosial di laman sosial.

4 comments:

  1. kalau cx, tkdenye nak wasap2 suami 24/7. mengaji lg baik. dpt pahala. lelaki bknny suka kite msg selalu.

    ReplyDelete
  2. amboi smpai kes polis...teruk sgt dh tu

    ReplyDelete
  3. Makin maju dunia ni makin pelik perangai yang keluar. Dunia... Dunia...

    ReplyDelete
  4. Offtopik..

    Aku terbekenan dengan share this story tu...
    macam mana nak guna?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com