BILA KELAMBU DIJADIKAN BAJU ARTIS

31.10.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Punya banyak la jenis kain cantik2 dalam dunia ni,kain yang layak buat langsir tingkap jugak dia nak buat baju. Gamaknya langsir lama mak dia kot dia recycle buat baju gi majlis.

ni aku tak tau retis malaysia ke indonesia @ philiphina.muka nampak melayu pun ada.macam orang malaysia tapi aku tak kenal pulak.yelah retis kat malaysia ni kan banyak tak terhafal aku.kadang2 ada retis yang aku tak kenal jadi aku tak dapat pastikan.

tapi baju dia pakai tu memang aduhai macam kain langsir tingkap yang jarang tu aku tak tau apa nama jenis kain camtu.cuma di tutup dengan bunga kat dia punya tet dada jer yang lain nampak macam pakai kain kelambu pun ada. macam ni pun gamak orang jadikan fesyen baju.

yelah2 aku orang kampung tapi kalau kat kampung kain camni serius cantik manapun yak orang buat kelambu,orang buat menyauk ikan2 kecik kat parit jer.kalau buat baju pun mesti ada lining.hahahaha

p/S : live up guna tab.tak best tak boleh setting gambar letak tengah entri.guna aplikasi blogger jer.ada sapa2 tau aplikasi yang best sikit nak guna update blog dengan tab?

6 comments:

  1. Saya pun suka pakai bloggeroid..ok jugak.hehehe.tp gambar kecikla dr biasa..huhu

    ReplyDelete
  2. Penah tgok gambar artis ni.tp rasanya bkn malaysian kot.sbb dh lama dh gambar ni.kalau malaysian kompem dh kena kecam awal2 lagi..uhuk

    ReplyDelete
  3. Ni namanya baju serkap jarang. Mungkin juga baju ni dibuat last minit sebab itulah langsir ke, kelambu ke, mana yang dapat dalam rumah tu dia buat baju. Nak pergi Jln TAR, malu pulak orang ramai kenal... Itu kalau dia retis suam-suam kuku kat Melesyalah. Kalau retis luar negara, maybe kain cam ni mahal kot kat negara mereka. Itu yang sambil menyelam minum air. Dah terlanjur buat langsir, apa salahnya buat sekali baju satu ^_^

    ReplyDelete
  4. yeke orang malaysia?
    mak ai, baju transparent betul. supa tak pakai baju
    p/s-tak ada tab lah cik lekit, tak tahu =)

    ReplyDelete
  5. Pakaian dah mundur mcm zaman dulu2. Pernah tgk zaman dulu org tua2 pki kebaya tanpa lining kain lace tu. perghh kemain seksi konon masa tu

    Zaman akk ank dara mula lah semua tutup aurat betul2 siap beli lining sama byk dgn kain lace.. Tup2 zaman akk dah beranak pinak ni pakaian nenek 2 yg maybe kurang ilmu agama diikut kembali. Err rasanya bkn masalah kurang ilmu lg dah klu pemakaian zaman moden camni kot?

    ReplyDelete
  6. kalau guna tab ,nak update blog guna je google chorme.lagi mudah..sama je macam update guna komputer.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!