PERBUATAN YANG TAK SENONOH TAPI KREATIF

17.10.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Manusia ni kadang - kadang nak cipta kelainan sampai jadi pelik. Kadang2 perbuatan tu sampai di luar manusia normal terfikir nak buat. Tapi tak semua perbuatan pelik tu tak elok ada jugak memberi inspirasi pada orang lain untuk buat even nampak tak senonoh atau kelakar.

Ni aku dapat dari Says. 10 perbuatan yang bagi aku kreatif tapi tak berapa senonoh sikit la. Meh kita tengok..

1. Ikat belon pada kura kura supaya senang nak jejak dia kalau lepas berkeliaran dalam rumah


2. Jadikan troli sebagai grill untuk memanggang. Hahahaha. serius yang ni tak senonoh tapi kreatif


3. Letak botol berisi batu depan pintu rumah bagi mengantikan fungsi loceng rumah. Orang datang goncang je botol tu. Ok jugak tu.


4. Yang ni totally memang tak senonoh langsung. Panggang sosej guna penyapu/penyakar sampah besi. Hak tuih punya idea. hahahaha


5. Nak senang bangun pagi bila jam loceng bunyi.. try letak paku payung dekat button untuk tutup bunyi loceng jam tu. Confirm takde 5 minit.. 5 minit dah. Bangun terus. Hahahaha


6. Ni aku tak tau idea bodoh sapa. Letak ubat gigi dalam makanan untuk memastikan nafas sentiasa segar.


7. Sebagai penganti Handfree.. Jimat tak payah beli ikat je tel ada dengan getah kat telinga. Idea lapuk dah ni.


8. Ni kalau time2 emergency tengah2 jalan lampu kereta rosak boleh jugak guna pakai. Boleh guna lampu suluh untuk temporary.


9. Ni tahap bakhil ni kalau buat. Beli pisau cukur tapi batang dia tak beli. Guna garpu plastik pengantik batang pisau cukur tu.


10. Kalau takde tempat nak parut keju buat camni pun boleh. Tak kisah la benda apa janji dia ada permukaan berlubang2 camni. hahahaha


Memang tak berapa senonoh perbuatannya tapi kadang2 time terdesak boleh jugak guna idea2 ni kan? tapi kalau sesaja nak buat tu..mungkin tidak. hahahaha

Sumber : Says

8 comments:

  1. Tergelak jugak saya membacanya. Kihkihkih

    ReplyDelete
  2. yang bako sosej tu
    suruh dia makan sorang dah la :)

    ReplyDelete
  3. Kelakar la. Hahaha. Tapi kreatif

    ReplyDelete
  4. adush....tak sanggup nak buat macam tuh.......

    ReplyDelete
  5. Memang tak senonoh langsung tapi serius memang kreatif. Bab jam loceng tu rasa nak gelak pun ada. Sure tak tidur balik tapi bersepailah jam loceng tu lepas tu. Sakit hati punya pasal tangan tercucuk jarum!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!