USTAZ KAZIM ELIAS BAKAL BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP BLOGGER LAVENDER MUMMY

15.10.14 Suria Lekatlekit 39 Comments

Aku ingat dah lenyap dari dunia maya ni.. rupanya ada lagi si ketot yang licik ni. Tadi terbaca kat page Ustaz Kazim Elias katanya bakal buat laporan polis terhadap blogger Lavender Mummy yang cuba melakukan satu penipuan menggunakan nama beliau untuk satu program. Gamaknya duit belanja hasil menipu sebelum ni dah abis dah kot so kena cari income haram yang baru lah.

Ni la rupa blogger Lavender mummy tu

Kenapalah kau begitu licik wahai Lavender mummy. Sampai sekarang kau masih lepas bebas melakukan penipuan demi penipuan. Ilmu alam apa la si kecik ni guna gamaknya. Kali ni melibatkan orang terkenal hope tak terlepas & dapat balasan setimpalnya. Biar kali ni dia dapat hidayah.

Sumber FB page Ustaz Kazim Elias

Apa rasanya dok makan duit haram hasil menipu orang sana sini? Bukan la nak hina.. dah la fizikal tu kekurangan, perangai pulak memang totally cacat akhlak tang mana la orang nak simpati dengan kau. Jahat Na'uzibillah... Tak padan dengan tinggi dia punya akal penipu tu. Panjang mengalahkan jambatan kedua pulau pinang.

Jadi korang semua berhati hati la berurusan secara online takut terkena dengan lavender mummy ni tak guna sesen. Dia jelmaan pelbagai watak.. kadang2 jadi model, jadi kakitangan kerajaan & macam2 jadian la dia boleh jadi. Dah macam sesumpah pulak aku rasa minah ni.

Moga kau insaf la wahai lavender mummy @ Nur zusilawati,OKU kerdil yang panjang akal menipunya.

 Kecik bukan sebarang kecik.. kecik yang otaknya licik

Patut la entri pasal minah ni tetiba dapat views banyak tadi. Nak baca boleh baca kat sini >> Awas Anda Mungkin Jadi Mangsa Penipuan Blogger Ni <<

Banyak gila jenayah dia buat secara online ni kalau korang google dengan keywords Nurzusilawati Nadzri

39 comments:

  1. haih! ada lg dia ni kak,ingatkan dh xde!

    ReplyDelete
  2. Jangan kerana dia sorang, nanti habis OKU kena. Kalau belajar betul-betul ni, ntah dah jadi doktor. Bijak sangat.

    ReplyDelete
  3. wahhh ada lagi dia nie... ish x abis2

    ReplyDelete
  4. Selagi akta media sosial dan yg sewaktu dengannya tak berapa nak kuat, selagi tulah minah ni dan sekutunya bermaharajalela.. Teringat plaks ada org kat FB komen yg dia dari zaman kolej dah menipu. Tipu sijil dan keputusan serta mcm2 lagi.. Geram je tgk muka toya dia tu..

    ReplyDelete
  5. Baru tau wujud blogger penipu mcm ni..huhu

    ReplyDelete
  6. Wahhh...dia mengganas lagi la...bukan main lagi dia ni kan....ingat dah senyap dah...group fb pasal penipuan dia ni pun macam senyp sunyi je...

    ReplyDelete
  7. dasyat betul la dia ni , satu bijak menipu satu lagi berani sgt tahap gaban ..

    ReplyDelete
  8. Dunia sekarang semuanya bercelaru.
    Ramai yang nak senang dan kaya dengan cepat. Dosa dah letak tepi siap2...yang penting baham dulu.
    Tak ingat mati gamaknya.

    ReplyDelete
  9. Tak puas lagi die tu agaknya..adoiii..semakla

    ReplyDelete
  10. Oooo ... Dah ada kes ghupe nyer ... Ishhh, ishhh macam² org sekarang nie, nak kaya cepat jer ...

    ReplyDelete
  11. Baru tau dia nie....glamer si kerdil ni ek...

    ReplyDelete
  12. ustaz kazim tu dia main2 kan ..xtaulah ape nasib dia lepas ni...kesiann..

    ReplyDelete
  13. memang kering hati betul dia ni. rancangan tak pernah habis. haha..

    ReplyDelete
  14. memang selalu juga dia post kat mana mana page produk kecantikan ke..tp ignore jer sebab dah tahu siapa dia kan

    ReplyDelete
  15. rasa nak bom jer blog dia tu haa..pandai pulak tutup kesalahan..licik bebenor

    ReplyDelete
  16. Tak padan ngan cenonet kemain pjg akal dia ni menipu sana sini. Pemes giler dia ni kot? Asik org ckp psl kes dia sana sini je.

    ReplyDelete
  17. Ya Allah!!!! Dia pernah singgah dan komen kat blog saya. Saya pernah masuk gak blog dia tapi tak pernah komen sbb sibuk. Tak sangka betul. Nampak baik je.

    ReplyDelete
  18. Bawak2 tobat lah jangan dok nipu dapat duit haram tu..

    ReplyDelete
  19. Biar betoii..macam-macam personality yang digunakan..

    ReplyDelete
  20. jadi tutor,jadi cikgu & macam2 kejadian lah dia nk.nak senarai pun tak tertaip kat sini.dia nak jadi apapun ikut keperluan.

    ReplyDelete
  21. siapa dia akak saya tak kenal pun dia ni boleh akak terangkan sikit apa yang dia dah buat..

    ReplyDelete
  22. Active lagi ke dia ni?? hebat sungguh tak tertangkap2 lagi pun dia ni...

    ReplyDelete
  23. ada juga orang macam ni ya. mungkin dia pernah ada masalah sewaktu kecil dulu seperti selalu dibuli rakan2 atau kurang kasih sayang ibu bapa, atau mungkin dia ada masalah mental dan jiwa yang tak boleh beza yang baik dan buruk. apa2pun harap2 dia sedar dan kembali ke pangkal jalan.

    ReplyDelete
  24. Astaghfirullahalazim......beraninya dia ni!

    ReplyDelete
  25. owh! ye ke...bunda baru tahu kisah blogger OKU ni...masyaAllah...kenapa jadi macam tu...

    ReplyDelete
  26. Kesian nama blogger dan sedih nama OKU kerana tempias dek dia seorang...
    Sedih pulak rasanya dengan nama OKU tapi otak panjang menipu.. Ermmm moga cepatlah dia sedar..

    ReplyDelete
  27. saya macam pernah dengar nama dia ni
    teruknya dia buat gitu ye
    bukan satu, banyak pula tu orang complaint
    dia gunakan ketinggian ilmu utuk menipu, camnelah nak berkat hidup

    ReplyDelete
  28. Dah kenapa la dengan dia ye..tak kan la ni je cara dia nak hidup...dah ramai yang doakan tak baik untuk dia ni..tapi masih tak sedar..

    ReplyDelete
  29. haaaa.. bru bukak blog LM gak..x insaf lgi rupanya dia.. homai..

    ReplyDelete
  30. Betul ke... Da pula baca penjelasan dia tadi kt blog dia.. Betul ke dia oku??? Hmm.. Mcm2..

    ReplyDelete
  31. Bila dia ni nak insaf agaknya, Suria? Tak sedar lagi agaknya hasil pendapatan menipu orang tu haram. Kalau ya pun terdesak, tak elok buat macam ni. Kenapalah orang berhati jahat selalu aje lama kekal aktivitinya ek?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!