LAGU YANG WAJIB KERAP KELUAR TV DULU YANG TIADA LAGI SEKARANG

6.11.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

LAGU YANG WAJIB KERAP KELUAR TV DULU YANG TIADA LAGI SEKARANG. Zaman dah berubah maka apa yang muncul di kaca TV juga berubah seiring zaman. Ada yang masih ada & ada yang mungkin telah tiada. Dulu mungkin kita rasa macam bosan je bila terpaksa tengok atau dengar benda tu setiap hari percaya lah sekarang kita akan rasa rindu dengan sesuatu yang kita rasa bosan dulu sebab dah tak ada lagi berkumandang atau di siarkan kat TV.


Dulu siaran tv tak banyak.. Mula2 ada siaran RTM je. TV1 & TV2. Nak tengok tv pun bukan senang. Kalau tak pasang antena atas bumbung tu memang susah nak dapat siaran. Aku sempat jugak merasa zaman TV ada lesen. tengok arwah Ayah gantung kat dinding siap frame lagi. Budak2 sekarang confirm tak tahu pasal lesen tv ni. Kalau ada TV @ radio tapi tak apply lesen boleh di kenakan tindakkan undang2 tau. Denda dia tak silap kalau tv RM3000 atau 12 bulan penjara. Radio lebih murah. Ok aku mengaku hasil google je info ni. Hahaha. Di mansuhkan pada tahun 1989. time tu sangat2 kecik kot aku yang memang tak membesar ni. Erkk.. sekarang dah berjaya membesar cuma yang tak berjaya meninggi je. hehehe

Dulu ada satu lagu wajib keluar kat TV setiap hari. Tak tau ada tak antara pembaca blog lekatlekit.com ni sempat melalui zaman lagu ni tengah popular kat TV. Bukan lagu cinta ok! Kau akan dengar lagu ni selama bertahun2 setiap hari. Muak ke,mual ke, morning sickness ke ko kena hadap jugak lagu ni kalau tengok TV. Almaklum dulu2 tak banyak siaran tv katanya. Nak tukar channel tv pun kena bangun tekan butang2 kat TV. Mana ada remote control bagai. Jadi bila berkumandang lagu.. jemu tak jemu layan jugak la. Nak tau lagu apa meh tengok kat sini >> Inilah Lagu Yang Setiap Hari Akan Disiarkan Kat TV <<

Nostalgia gila bila dengar lagu tu. Serius teringat pulak arwah ayah & kakak aku yang selalu berberebut nak tengok cerita favourite masing2. Almaklum TV satu jer.. Sekarang lagu tu memang tak di siarkan lagi kat TV & arwah ayah pun dah lama takde. Baru sedar dah jauh aku tinggalkan memori tu... hurmm.. sayu pulak hati ni.

Moral of the story.. Betul lah.. sesuatu yang kita bosan akan jadi perkara yang paling kita rindu bila dah tak ada. Macam lagu tu.

4 comments:

  1. Awak cerita baru mak teringat pasal lesen dan lagu tu Suria....La ni Ogy pun dah kilauan hihi....

    Dedulu nak tengok TV bukan main susah. Kadang kadang pergi kedai dgn abah baru boleh tengok , itu pun ramai ramai... sian mak dulu dulu tau

    ReplyDelete
  2. Xsempat jie zaman tv ado lesen tu

    ReplyDelete
  3. saya pada masa itu pun masih kecil ..sekolah rendah lagi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!