KINI MANUSIA ADA PILIHAN SAMADA NAK TINGGAL DI BUMI ATAU DI MARIKH

21.11.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

KINI MANUSIA ADA PILIHAN SAMADA NAK TINGGAL DI BUMI ATAU DI MARIKH. Kita sinonim dengan ayat politikus tak suka dengan kerajaan sekarang keluar dari Malaysia seolah olah.. rakyat Malaysia kena bersetuju dengan apa yang pemimpin buat walaupun bagai kena jerut. Tu mentaliti politikus lorong la.. Bagi pendapat orang bijak pandai dalam politik mustahil akan keluar kenyataan macam tu sebab mereka tahu yang menentukan siapa yang boleh memimpin adalah rakyat tapi rakyat Malaysia pun bukan semua cerdik pandai. Sogok RM50 berpusu pergi berhimpun, tak kira la berhimpun secara aman atau tak. Bagi upah buat kerja masa piliharaya sikit semua lupa dah segala keperitan yang depa tanggung sepanjang 4 tahun dengan pemerintah sedia ada.Semua pakat pangkah untuk meneruskan kezaliman yang berlaku. So kau tak payah nak bising sangat la kan.. kalau kau rasa susah.


Jadi bagi segelintir yang ingin mengubah masa depan negara ni mungkin agak susah la nak menukar kerajaan sedia ada sebab ramai yang mudah di rasuah even rasuah celah gigi jer. Kalau ada planet lain boleh manusia tumpang hidup.. Rasa nak jugak membentuk sebuah kerajaan & negara baru kat planet tu kan. Meluat tengok drama drama ahli politik kat Malaysia & dunia. Jangan risau kalau rasa teruk sangat hidup kat bumi korang boleh pindah ke marikh. Erkkk... betul la bukan gurau ok! Betul korang boleh pindah ke marikh. Tak caya.. Teruskan membaca

Cuma bila kita nak jadi makhluk planet ni ada la beberapa pengorbanan kita kena buat.. Yelah, lain tempat lain suasana. Macam kalau kita berpindah ke mana2 negara pasti berubah suasana, budaya, makanan & cara hidup kan. Macam tu jugak kalau nak berhijrah keluar dari bumi..

Yang pertama sekali korang nak berhijrah ke marikh korang mesti ada duit. Kos dia adalah sekitar  USD10 billion. Kau ada 10 Billon USD? Takde kau duduk je la kat Malaysia terus membayar GST katanya..  Kalau kau ada 10 Billion USD, kau kena bersedia jugak kepada perkara perkara ni. Nak tahu boleh baca kat sini >> Rasa teruk Hidup Di Bumi, Kini Anda Ada Pilihan Untuk Berhijrah ke Marikh << Penting tau korang baca supaya korang boleh bayangkan macam mana kehidupan korang selepas berhijrah ke marikh. Takde la culture shock sangat bak kata omputih. hehehehe

Moral of the story.. Manusia ni kau campak la kat mana2 pun kalau jenis pemusnah, zalim & penindas.. Setiap tempat dia pergi dia akan melakukan kerosakkan. So, renung renungkan.

2 comments:

  1. kalau ada 10 bilion akak dah tawar diri jadi PM kat malaysia ni,..nak lawan najib masa Pilihanraya nanti..Bukan susah nak pengaruh rakyat malaysia ni..hulur rm50 masa dekat2 mengundi nanti sudah la..mesti menang..hehehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!