KURANG FEEL TENGOK LAKONAN SITI SALEHA DALAM DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU

15.12.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

KURANG FEEL TENGOK LAKONAN SITI SALEHA DALAM DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU. Maaf yer peminat drama 7 hari mencintaiku & peminat pelakon cantik siti saleha tu. Korang kena terima dengan hati yang terbuka katanya. Jangan cepat sentap.. hehehehe... Sesungguh apa yang bakal ku tulis nanti bukan la cinta biasa.. erkk.. silap!! apa yang bakal ku tulis nanti adalah ikhlas dari hati. Bukan nak jadi rare atau lain dari yang lain..

Antara babak dalam 7 hari mencintaiku. Siti saleha

Sememangnya sejak dulu lagi aku bila tengok lakonan siti saleha ni macam kurang feel.. dia berlakon babak sedih pun tak mampu menusuk ke kalbu & dia berlakon babak romantik pun tak menusuk ke kelambu jugak. Tak tahu kenapa.. Mungkin riak wajah, tone suara & slang dia bagi aku macam tak berapa feel la. Berbanding pelakon Izreen Azminda yang bagi aku antara pelakon yang boleh bawa bermacam macam jenis watak. Kalau watak jahat pun kita boleh rasa benci tengok muka dia macam dalam drama Tentang Dhia dulu... Kalau bawa watak teraniaya kita boleh rasa kesian macam dalam drama Kerana terpaksa aku relakan & kalau bawa watak komedi pun kita boleh gelak jugak. Sebab bila dia membawa watak tu.. ekspresi muka, tone suara, dialog dia memang sampai la ke hati. Boleh rasa apa yang di lakokan tu.

Pelakon Izreen Azminda

Berbanding siti saleha.. even Drama 7 hari mencintaiku ni jadi trending sekarang tapi aku rasa macam spoil la pemilihan siti saleha sebagai heroin drama tu. Haritu aku tertengok episod yang si buntat mati tu.. Aku rasa yang menaikkan mood sedih masa babak tu cuma lagu Uji rashid jer tapi cara siti saleha melakonkan babak sedih tu macam tak berapa boleh feel sangat. Bukan sebab minat ke tak.. Aku memang tak ada fanatik sangat dengan mana2 pelakon sekarang ni. Yang mana aku rasa best.. aku cakap best. Yang tak best aku cakap tak best. Aku memang tak taksub sangat dengan retis dah. Zaman ketaksuban tu dah lama berakhir katanya. hehehe


Ini cuma pendapat aku jer.. Tidak mewakili orang lain. Lagipun pelakon zaman sekarang ni popular tak semestinya bagus.. Ramai je pelakon yang tahap amatur tapi popular mengalahkan pelakon profesional. Itu hakikat yang kita boleh nampak la.

Dan sebab tu aku tak follow sangat drama lakonan siti saleha tapi bukan la tak tengok langsung.. tengok jugak sikit sikit. Kalau tak tengok langsung tak boleh la nak komen lakonan dia, kan?? Jadi nak kritik ke puji ke kena tahu apa yang kita nak cakap tu... hehehehe

Aku ni bukan kata anti drama melayu atau tak minat langsung drama melayu cuma tak semua drama melayu tu aku follow je. Hanya drama drama tertentu jer.. Tapi ada orang memang tak tengok langsung cerita melayu.. dia layan cerita cerita macam ni jer >> 6 Filem Hujung Tahun Yang Buat Orang Nak tengok <<

Moral of the story.. Hope peminat drama 7 hari mencintaiku & peminat siti saleha tak touching dengan entri ni hehehehe

4 comments:

  1. Hehe... Saya tgk drama ni bukan sebab pelakon tapi nak tahu jalan cerita dan ambil pengajaran... Tapi tu la kan.. ada irg tgk cerita tu sbb minat pelkaon tu.. dia berlakon ntah pape pun blh kata best..tu bg yang jenis taksub sgt la tu..

    ReplyDelete
  2. betui jg ...aku pun rs yg sama ... mcm tak feel ... tp aku suka buntat ngan pak samad..mak leha pun ok

    ReplyDelete
  3. sama...heroin dia kureng ckit & sy cuma tgk drama ni beberapa episode ja sbb rs mcm x menarik heroin dia

    ReplyDelete
  4. Setuju, episod buntat mati tu feel sedih dia pada background lagu je.. kalau as Mia yang gedik mengada2 tu, Siti Saleha memang boleh bawak. Cuma watak sedih je kureng..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!