SEMPENA MAULIDUR RASUL, BUNTAT LEBIH TRENDING DARI RASULULLAH SAW

13.12.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

SEMPENA MAULIDUR RASUL, BUNTAT LEBIH TRENDING DARI RASULULLAH SAW. Aku ni serius aku tak follow sangat drama 7 hari mencintai ku ni.. Tapi tengok jugak sikit2 la. Selalu aku menonton pun memang tak tumpu sangat. Kiranya tengok kalau ada kesempatan je la.. Tapi untuk episod semalam yang aku tak sure episod keberapa dah.. Tertengok la jugak sikit sebelum 7.30 semalam..

Pelakon Kanak Kanak Yang Membawa watak Buntat Dalam Drama 7 Hari mencintaiku

episod semalam buat ramai follower drama ni terutama perempuan menangis teresak esak. Episod si Buntat meninggal dunia. Masa babak tu keluar background lagu Uji rashid tapi tak sure tajuk apa.. Lirik dia aku ingat sikit.. 'Dalam dakapan senja, ku renungi gambar wajahmu... bla.. bla.. dah tak ingat. Dah la babak mati keluar pulak lagu yang menyentuh hati mau tak meraung la hakak2 yang menonton. Aku sebab tak follow & tengok pun tak kusyuk sangat.. so feel sedih tu tak terasa la kot. Hahahahaha. Tak expect Buntat akan jadi trending semalam... Tapi sebab ramai followers drama tu makan trending la buntat lebih dari hero & heroin drama tu..

babak yang menyentuh hati hakak2 yang menonton semalam

Sebab dah masing2 asyik bercakap pasal buntat & jadi trending semalam.. Teguran dari seorang pendakwah sebab kebetulan semalam adalah hari Maulidur Rasul tapi Nabi Muhammad SAW tak pulak jadi trending macam buntat.. Tegur2 manja jer. Yelah kita ni memang sentiasa kena ingat mengingati ye dak.. Sebab kita manusia bukan tak ingat tapi kadang2 terlupa jer yang kita dah nampak taksub sangat dengan hiburan..

Bukan la tak boleh berhibur tapi mungkin apa yang nak di sampaikan mungkin sekadar untuk mengingati kita semua supaya jangan berlebihan sehingga membelakangi apa yang perlu di dahulukan. Tak perlu kot nak keluarkan status tak puas hati macam sipolan ni..


Jadi sama - samalah kita ambil Teguran Ustaz Kazim elias sebagai tegur kerana sayang sebab aku ada nampak ada yang sarcasm Ustaz Kazim balik. Konon dia pun layan Buntat jugak. Bukan layan maybe sebab dia nampak sana sini orang update pasal buntat sebab tu tercetusnya teguran tu. Terima je la apa yang baik untuk memperbaiki diri kita kan...

Apapun hakak2 semua jangan sesedih.. sedekahkanlah Alfatihah untuk Buntat. Moga Lepas ni Murah rezeki buntat dalam bidang seni supaya dia menjadi salah seorang pelakon yang membuktikan untuk menjadi seorang pelakon yang di minati ramai tak perlu rupa paras & fizikal yang menawan sangat. hehehehe

P/S : Cari balik screenshot teguran Ustaz Kazim Elias tu tak jumpa pulak.

2 comments:

  1. Manusia kan kak macam-macam... buntat buntat juga, solat maghrib jangan lupa hihihi... Salam sayang dari saya http://sayaazieera.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. untuk makluman its a fake akaun.. DUKE takde twitter.. tapi teguran positi biar je..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com