JADILAH ARTIS KAU BOLEH JUAL APA SAJA TERMASUK SAMPAH

15.2.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

JADILAH ARTIS KAU BOLEH JUAL APA SAJA TERMASUK SAMPAH. Baca tajuk entri pun dah mengambarkan lekatlekit akan melahar dalam entri ni. Selain kat blog, aku rajin jugak melazer kat facebook sebab tu ramai orang yang selalu benci tapi rindu dengan aku. Bukan apa melihat trend sekarang.. Kau rajin post kat media sosial caption bodoh2 pun kau boleh buat kompilasi kemudian cetak dalam bentuk buku & jual.. aku pun nak cuba nasib jugak compile semua kritikkan aku yang penuh news feed kat FB tu kemudian bukukan.. Mana tau boleh cari rezeki halal dengan jual buku macam tu pulak.hehehehe


Kau fikir kau siapa lekatlekit? Pelakon? Penyanyi? macam Fattah Amin tu.. op's!! hahahaha

Lepas Apis Amidon.. Kini giliran patah amin pulak keluarkan photobook yang konon2 buku motivasi la sangat. Dalam buku tu cuma koleksi post2 termasuk gambar2 selfie dia kemudian di terbitkan & di jual kepada semua kipas susah mampus Patah Amin. Bila orang kecam.. Katanya salah satu cara dia nak cari rezeki halal.. 

Yelah rezeki halal tapi kau tak rasa ke macam satu penganiayaan buat peminat kau yang beli buku ala2 photobook kau tu? Dah tu setiap muka surat cuma di ambil dari koleksi post2 kau kat media sosial. Kau tak rasa bersalah ke wahai Patah Amin?

Please la retis.. Jangan gunakan populariti kau untuk jual sampah. Ni pun salah satu bentuk penganiayaan jugak ok! Peminat ni kalau fanatik memang dia jadi bodoh sikit.. Even buku kau yang tak ada manafaat & faedah nak di baca pun mungkin dia akan beli sebab minat kau. Jangan klasifikasikan buku kau buku motivasi sangat la.. Kau tu berlakon pun macam kayu.. menyanyi pun sumbang mahram bagai..Cuma nasib kau baik ada rupa & sebab terlibat dalam bidang seni je. Kalau kau bukan retis.. Sapa nak baca buku kau tu. Buku yang hebat tak perlu penulisnya popular, Insya Allah pasti ada yang membaca. Tu baru namanya penulis. Cuba cermin diri kau tu 'Layak ke kau di panggil penulis sampai nak keluarkan buku bagai??' Jangan kau rasa kau artis kau boleh ambil kesempatan nak jual apa saja termasuk sampah. Aku yakin kalau orang lain buat buku macam ni pun patah amin takkan beli jugak. 

Tak tau la sapa cetuskan idea suruh dia keluarkan buku macam tu.. Patut orang yang cetuskan idea tu pun kena kecam secara berjemaah jugak. Tapi kalau memang idea dia sendiri.. Sedang elok la kau kena kecam macam sekarang walaupun dari kecaman tu kau boleh dapat publisiti free katanya. Tapi tetap kena kecam jugak hahahaha

Moral of the story.. Kepada peminat susah nak meninggal dunia patah Amin tu sebelum korang bazirkan duit beli photobook dia yang konon bermotivasi sangat tu, korang tergolong dalam golongan yang perlu buat benda ni >> Cara nak kesan setiap perbelanjaan Anda Untuk dapat Ganjaran Lebih besar << Bukan apa supaya korang sedar salah satu benda yang tak anda pekdah korang berbelanja adalah membeli buku patah amin hahahaha

p/s : Sebab tu orang sekarang semua berlumba lumba nak jadi retis.. sebab lepas jadi retis depa boleh jadi macam macam tak perlu belajar teruk - teruk termasuklah jadi penulis walaupun kau tak ada bakat menghasilkan karya berkualiti & hanya mampu hasilkan buku sampah penuh gambar muka sendiri hahahaha

4 comments:

  1. Betul tu... Artis memang mempengaruhi semua org terutamanya remaja...

    ReplyDelete
  2. Siapa yang suka dia mungkin beli tapi pada saya, saya lebih rela beli susu untuk dak Nuha. Sekurang-kurangnya kenyang perut anak saya.

    ReplyDelete
  3. sabar-sabar.
    tunggu den pula buat buku..
    tapi muka tak boleh pegi..
    tapi penuh tulisan je.. nak beli tak?

    ReplyDelete
  4. tak ada apa yang istimewa pun pasal dia ni. Kalau buku dato ct, mungkin aku akan beli..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *