JOM KENALI SIAPA NURIN DALAM MISTERI WAN PEAH

26.3.17 Suria Lekatlekit 6 Comments

KENALI SIAPA NURIN DALAM MISTERI WAN PEAH. Sapa yang ikuti drama di slot Seramedi TV3 setiap isnin hingga rabu mesti tahu kan watak nurin iatu adik kepada cikgu siti tu.. Orangnya comel tapi bila cakap macam lidah pendek sikit. Sebelum ni dok nampak muka dia mengacarakan rancangan realiti sukan apa ke tajuk dia.. Planet bola ke hapa. Mungkin ramai yang dah kenal siapa pemegang watak nurin tu.. Tapi masih ada yang tak kenal jugak. Jadi jom kita berkenalan dengan dia sat...

Nurin Misteri Wan Peah

Kalau dalam Drama misteri Wan Peah tu nama dia Nurin tapi nama timbangan dia dalam dunia hiburan ni adalah Sweet Qismina atau dulunya di kenali sebagai Sweet Farhana. Tapi nama sebenar dia Farhanna Qismina. Cuma nama glamour dia sweet.Sebab dia tak nak orang confuse antara dia & pelakon Eyka Farhana so dia tukar nama sebagai sweet Qismina.

Sweet Qismina

Sweet Qismina di lahirkan pada 24 Oktober tahun 1997 & berasal dari kuala lumpur. Anak orang bando katanya patut la muka pun muka bando bando je yer.. hehehehe.

Drama Misteri wan peah ni bukan drama pertama lakonan Sweet Qismina ni.. Dia mula dikenali ramai selepas pegang watak sebagai Fasha untuk siri televisyen Hikayat Putera Shazlan. Selain itu, dia juga pernah memegang watak sebagai Julie untuk siri televisyen Waktu Rehat.

Eyka Farhana yang ada iras - iras macam Sweet Qismina

Banyak juga la drama & filem lakonan Sweet Qismina sejak dari tahun 2007. Kira sejak dia kanak kanak lagi la. Sampai la yang terkini drama Misteri Wan Peah yang menaikkan lagi nama dia dalam industri hiburan tanah air. Sebab drama tu tengah trending & mendapat rating yang tinggi jugak. Peminat sweet Qismina ni banyak di kalangan kanak kanak sebab dia pun still sweet like baby jugak kan.

Sweet sebenarnya mahu watak yang lebih dewasa dah.. Tapi tu la bila mula berlakon dari kanak kanak ni & dengan muka yang baby face macam tu memang susah orang nak bagi watak dewasa. Masih di bayangi watak kanak kanak tapi dalam misteri wan peah ni ok la dapat watak yang remaja yang kategori senior la. Remaja yang usia dala 20an macam tu kan.. Mungkin lepas ni ada offer untuk dia dengan watak2 yang lebih matang.

Tu la serba sedikit yang aku baca tentang pelakon Sweet Qismina pelakon drama Misteri Wan Peah. Selebihnya korang google sendiri. hehehehe

6 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *