SEKARANG DAH BOLEH BELI BARANG BASAH SECARA ONLINE DARI PASAR YANG ANDA SUKA

28.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

SEKARANG DAH BOLEH BELI BARANG BASAH SECARA ONLINE DARI PASAR YANG ANDA SUKA.  Tak lama lagi aku rasa semua orang bertapa dalam rumah je la.. Memang jadi betul - betul anti sosial.. Sebabnya sekarang nak apa.. semua boleh dapat semudah clik2 guna hujung jari je. Semuanya boleh beli secara online & tunggu je nanti ada orang hantar depan pintu. Tak payah berdepan dengan risiko kena ragut ke hapa kat luar sana bila bawa cash money banyak2 sebab nak membeli belah. Boleh bayar guna online banking jer..


Setakat Mall & supermarket online tu dah bukan benda baru la.. Setakat nak beli belah kat website yang jual barang keperluan harian yang kering2 tu pun bukan sesuatu yang rare tapi kalau yang jual barang basah macam kat pasar tu kira baru nak meluas la melalui pasaran online. Tu dia lepas ni tinggal kucing jer kat pasar basah kalau dah ramai pilih beli barang basah secara online kan?

Benda - benda ni memang sangat sesuai untuk orang orang yang macam aku jenis malas sangat nak pergi kedai kalau dah duduk dalam rumah. Bila duduk rumah yang bertingkat2 ni.. Memang sangat la malas nak keluar sebab nak kena turun & naik guna lift. Kalau lift rosak kau nak kena daki tangga sampai rasa nak tercabut lutut. Kadang2 sebab malas, aku makan je apa adanya dalam rumah.. Nak masak ke hapa tunggu laki aku balik dulu. Sebab selalunya dia akan beli barang masak sekali. Nasib baik laki aku jenis.. Nak makan baru suruh masak. So, tak payah kelam kabut sangat nak masak siap - siap. Kang dia balik dia akan cakap dia nak makan apa baru masak.

Melainkan aku sendiri yang rasa nak makan apa - apa la. Contoh macam nak masak laksa ke hapa.. kena jugak gagahkan diri turun ke bawah cari ikan & bahan bahan lain. Kadang2 rasa macam ada batu kat kaki nak turun pergi kedai.. Tapi dengan adanya Pasar online ni aku rasa lepas ni dah tak payah aku nak turun pergi kedai kalau nak order apa2 barang basah macam ikan, sayur,seafood atau daging. Termasuk buah buahan. Just order secara online je melalui aplikasi ni >> Aplikasi yang boleh anda guna Untuk beli barang Basah dari Pasar Kegemaran anda Secara Online <<

Memang sangat berguna & membantu terutama surirumah macam aku aplikasi macam ni. Lepas ni rasa nak makan apapun tak payah nak delay2 sebab malas nak pergi pasar atau kedai beli barang basah. Kadang2 kedai runcit kat area rumah aku ni pun tak ada barang yang kita nak beli terutama macam ikan, daging semua tu.

Moral of the story... Lepas ni tak ada alasan tak masak sebab tak sempat pergi kedai. hehehehehe

2 comments:

  1. order je pizza delivery online lagi senang tak payah masak ye mkcik lekatlekit tuuuh., hehe2

    ReplyDelete
  2. memang mudah dah sekarang, jangan kedekut duit delivery + servis dah la kan

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com