WAN PEAH BUAT PENDUDUK KAMPUNG KUALA PARI HILIR DI SELUBUNGI MISTERI

29.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

WAN PEAH BUAT PENDUDUK KAMPUNG KUALA PARI HILIR DI SELUBUNGI MISTERI. Ni entri ketiga pasal drama misteri wan peah katanya.. Semakin nak habis episod semakin syok pulak layan drama Misteri Wan Peah ni.. Bukan apa semakin lama semakin banyak pulak misteri wan peah yang sukar untuk penonton meneka apa sebenarnya yang berlaku pada wan peah & wan peah ni sebenarnya bela saka ke bela kucing ke bela hapa? Memang setakat ni followers drama misteri Wan peah kat news feed FB aku tak ada seorang pun dapat ramal misteri di sebalik seorang tua bernama wan peah..


Aku sendiri pun mula rasa.. Wan peah bukan hantu. Yer betul.. Lepas tu aku syak dia ada saka yang di wariskan oleh mak dia untuk jaga dia sebab mak dia tahu orang kampung kuala pari hilir nak menganiaya dia.. Yang tu tak pasti betul ke tidak cuma aku agak je la.

Episod semalam.. Anak wan peah dah explain kat ketua kampung & 3 serangkai yang cukup takut dengan wan peah tu.. Yeh Kumbang, Ghani Gagap & Wan kelubi ke hapa nama dia.. So depa pun dah tahu la wan peah belum mati & wan peah bukan jadi hantu. Anak dia cakap.. mak dia bela kucing je takde membela makhluk2 halus ni.. Masa kat rumah wan peah tu tetiba Ghani Gagap nampak satu kelibat persis wan peah.. kat luar tingkap sedangkan wan peah dalam rumah. Siapakah? Masih misteri..

Kes cikgu siti pulak.. dah tahu wan peah bukan hantu & memandang depa berjiran. So dia konon nak berbaik hantar la jemput2 kat wan peah.. Masa dok bagi salam dari bawah rumah wan peah.. tetiba dia nampak wan peah sedang memanggil & bercakap dengan sesuatu yang tak nampak siapa atau apa bawah rumah... Cuak jugak cikgu siti tu.. Perangai wan peah ni lain macam jer misterinya. Bila di ajak masuk rumah tetiba wan peah bagi sesuatu makan dari luar tingkap. Cikgu siti dah rasa lain macam cuma.. Dia sendiri tak tahu dengan siapa wan peah berinteraksi dalam isyarat tangan tu. Dengan kucing ke atau dengan saka.. Tu pun masih misteri


Serius... Aku sendiri pun tak tahu samada wan peah ni memang ada saka yang di warisi dari mak dia atau sebenarnya takde apa2 pun wan peah ni. Mungkin betul cakap ramli, mak dia bela kucing jer tapi sapa yang ghani gagap nampak tu? Memang betul2 wan peah buat penduduk kampung kuala pari hilir di selubungi misteri katanya. Bukan je orang kampung kuala pari hilir semua yang menonton memang di selubungi misteri jugak dah ni.. hahahahaha

Sheila Rusly ni buat cerita ni kita tak boleh ramal langsung perjalanan. Kena jugak tengok sampai episod akhir.. Memang terbaik la Drama Misteri Wan Peah ni kan? Baru tak boring nak follow sebab jalan cerita tak tipikal & penonton sendiri tak boleh teka apa kesudahanya...

Nak tahu apa wan peah bela.. Kena tengok malam ni. Semalam Ramli bagitau tok ketua.. Wan Peah tak pernah berkahwin jadi Ramli anak sapa? Tu pun salah satu bentuk kemisterian yang tak berjawapan. Kalau nak tau kena tengok malam ni.. kat tv3 pukul 10 malam. Aku ni pun tak sabar nak tahu... Hope malam ni tak ada aral melintang pukang la aku nak tengok drama Misteri Wan Peah ni.

Moral of the story.. Aku harap sheila rusli buat filem atau drama seram pulak lepas ni.. Memang aku rasa dia ada talent menghasilkan drama & filem yang mampu memberi kepuasan pada penonton.

P/S : Cuma nak komen satu jer.. Watak Farhan @ pa'an tu macam kaku. Pelakon baru ke hapa aku tak tau tapi memang nampak tak pandai berlakon. hahahahaha

1 comment:

  1. Femes sangat kat fb pasal wan peah ni.. Ingat kan siapa.. rupanya cerita kat TV3.. mungkin kena tengok ni

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com