VIRAL! KENAPA KFC CHIZZA TAK BULAT MACAM DALAM IKLAN?

23.11.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

VIRAL! KENAPA KFC CHIZZA TAK BULAT MACAM DALAM IKLAN? Hangpa dah cuba ke menu terbaru KFC Chizza tu? Rasanya mesti ramai dah cuba kalau tak.. Takkan ada yang dok troll menu baru KFC tu. Termasuk la den secara tak sengaja ter cuba KFC Chizza ni. Ikutkan hati.. Tak tertarik pun dengan iklan KFC Chizza tu tapi bila ber suamikan orang yang gila makan ayam ni.. Dia beli kita makan je la kan.


Kalau google gambar KFC Chizza ni yang keluar gambar KFC Chizza ni.. terbentuk bulat elok jer macam pizza.. Tapi tak tau la gambar tu iklan KFC Chizza dari negara mana. Ada indonesia, singapore tapi kalau tengok di website KFC.. Chizza dia memang tak berbentuk bulat sangat pun. Lebih kurang je la bentuk dia yang laki den beli tapau bawa balik tadi. Cuma tak 100% sama la macam iklan. Biasa la camera depa mahal.. editing depa expert.. hahahaha

Ni KFC Chizza den

Ada nampak page & netizen dok viral & Troll pasal KFC Pizza ni.. Tak tau gambar pizza bulat tu dia dapat dari mana yang pasti google jugak la tu. Cuma dia siasat ke gambar Chizza bulat tu iklan dari negara mana. Bukan apa satgi jadi pitenah pulak kan.. Jenuh hari raya nak cari KFC minta ampun pulak hehehehe


Tapi kalau tengok kat website KFC memang bentuk dia tak bulat pun cuma nampak besar. Biasa la dalam gambar kan? Tapi tak sure jugak la kot2 den yang terlepas pandang. Google jugak tak jumpa mana2 video iklan Chizza Malaysia yang bentuk dia bulat.


Kalau dok cerita pasal bentuk KFC Chizza ni berepisod jadinya entri ni.. Kang tak pepasal jadi entri bersiri pulak kan.. Sudah sudah la tu dok troll pasal bentuk KFC Chizza ni. Memang kat website KFC malaysia pun tunjuk gambar Chizza tu tak bulat pun cuma nampak besar tu biasa la.

Rasa dia? Rasa macam daging ayam yang selalu letak dalam burger kfc je cuma tambah cheese, bawang, nenas bagai jer kat atas dia. Maka terhasilkah satu menu akhir zaman bernama KFC Chizza hahahahhaa.

Nak kata azab sangat rasa dia takde la.. Rasa macam ayam goreng kfc la juga. Takde apa nak maki hamun sangat pun pasal KFC Chizza ni. Lagipun tak baik kita mencerca makanan kan. Hehehe.. Tak tau la kalau orang lain maybe kena dengan taste hangpa sedap la kot.. Tapi ada yang kata so.. so.. je. Tapi yang mana dapat review berbayar of course la cakap sedap kan. hahahaha

Makan KFC celebrate apa? Dak aih.. anak kami baru 6 tahun tak ambil result UPSR. Tak dak celebrate apapun.. Tup tup laki bawa balik je jadi melahap la jangan banyak tanya katanya. Padahal tak habis pun.. Sebab tekak ni dok rasa nak makan ayam penyet tapi tak di suarakan rasa hati yang ternovel jauh di dalam lubuk jiwa. So kena juga hadap KFC hehehehe.

Sekian sahaja review saya untuk KFC Chizza... hahaha. Tetiba blur

2 comments:

  1. Ohhhh gitu rupanya..haha~
    Nak buat piza bulat susah sikit kot..tu jd cmtuu.huhu

    ReplyDelete
  2. baru try semalam. ok je la rasa dia, tapi tak kenyang :(

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com