BEG HERMES BIRKIN DARI KULIT BUAYA ALBINO TERMAHAL DI DUNIA

5/20/2018 09:40:00 AM Suria Lekatlekit 1 Comments

BEG HERMES BIRKIN DARI KULIT BUAYA ALBINO TERMAHAL DI DUNIA. Semua orang dok cakap pasal handbag hermes birkin ni. Dulu sebelum ni tak pernah pun den kenal jenama ni. yelah.. jenama ni orang have have je mampu beli. Orang yang kena saman RM3juta nak bayar lawyer fee RM44K pun tak mampu..Memang la buang masa je nak ambil tahu pasal bag bag branded tahap norrojim ni.

Kalau orang semekin pakai ni tak nampak kaya pun. Orang nampak beg macam beg murah juga katanya tapi kalau orang kaya pakai beg saploh hengget pun nampak mahal. Sebab mentaliti manusia memang dah set.. Orang kaya mesti pakai barang mahal.

Terbaca satu perkongsian di Facebook tentang Hermes Birkin handbag termahal di dunia. Harga RM1.5 juta beb! Tak tau yang pakai beg rega RM1.5 juta ni perasaan dia macam mana. Tak terbayang golongan marhaen macam aku ni. Rm50K pun takde dalam account memang jangankan berangan, dalam mimpi pun belum tentu merasa guna beg ni ok.

Beg Hermes Birkin termahal di dunia ni menurut info di perbuat dari kulit buaya Albino. Beg tangan daripada koleksi ‘Himalayan Nilo Crocodile Birkin‘ itu bersalut 245 berlian dan dihasilkan daripada kulit buaya albino asli. Manakala pemegangnya disaluti emas 18 karat. hanya ada beberapa unit je dalam dunia.. Limited & eksklusif.


Hermes Birkin dari kulit buaya Albino

Beg tu katanya berjaya di lelong dengan harga AS$300,168 bersamaan RM1.5 juta sekaligus memegang rekod beg termahal di dunia.

Gila sapa yang dok bawa beg tu.. Bawa RM1.5juta atas tangan je wei!! Ni mesti golongan yang makan atas pinggan emas 916 katanya. Kaya giler kot. Tak tau apa rasa jadi orang sekaya tu yer.. Nampak semua benda nak beli. Gamaknya kalau planet kat angkasaraya sana boleh beli pun depa sapu bersih kan. Sebab duit jenuh tak tau nak buat apa dah.. So beli la untuk kepuasan & rewards katanya.

Menurut pembacaan saya yang, jenama Hermes ni berasal dari Perancis. Ia dinamakan atas sempena penyanyi Inggeris, Jane Birkin. Birkin adalah beg mewah yang berharga bermula RM40 ribu sehingga mencecah berjuta-juta ringgit. Birkin mahal kerana menjadi pilihan selebriti, orang kenamaan dan kerabat diraja. Ia amat eksklusif. Jika ada duit pun mungkin tidak boleh membelinya. Ia hanya boleh dibeli jika anda mempunyai track record pembelian Hermes.

Tak ada di jual di mana mana macam lazada ke hapa kerana ia hanya dijual mengikut tempahan.
Jualan mengikut jadual yang sukar diramal, kuantiti terhad. Kepada mereka yang membeli dari pihak tengah, kena tunggu lama untuk mendapatkan satu unit beg, sekitar 6 bulan hingga 3 tahun! Oleh kerana jumlahnya sedikit atau terhad maka ia menjadi koleksi sangat eksklusif.

Sumber : Sakura Pelangi Empire 

Kalau orang kaya bawa beg ni mungkin la nampak mewah.. Kalau kita ni bawa maybe nampak macam beg petaling street jugak kot. Pandangan mata manusia ni biasa la menilai sesuatu mengikut taraf hidup seseorang. Orang kaya bawa beg RM10 pun nampak eklusif & mewah.. Kita bawa beg rega RM1K pun maybe nampak macam bawa beg RM50 je so bagi den la.. Tak perlu kita pakai barang mewah yang mahal.. Paling penting tingkatkan dulu taraf hidup dengan sendirinya kita nampak mewah & mahal walaupun guna barang murah. kekekeke

Moral of the story.. Islam tu mudah. Islam tak ajar umatnya jadi umat yang suka membazir & bermewah melampau lampau. Apapun memang tak salah bagi yang berkemampuan. Tapi paling penting apa tujuan kita memiliki & apa niat kita untuk memilikinya. Sekadar nak jadikan kayu ukur kekayaan kita.. tu dah level macam nak riak & menunjuk.

1 comment:

  1. Mampu baca & tengok je lah kisah rupa bentuk beg tu.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com