TONY BLAIR BACA AL-QURAN SETIAP HARI

14.6.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

 Hasil carian google

Bekas Perdana Menteri Britain, Tony Blair yang merupakan seorang penganut ajaran Katholik, mengaku membaca kitab suci umat Islam, al- Quran (yang diterjemahkan) pada setiap hari

"Saya membaca al-Quran setiap hari. Antara tujuannya adalah untuk memahami beberapa perkara yang berlaku di dunia ini, tetapi lebih penting, ia (al-Quran) banyak memberikan maklumat berguna," ujarnya.

Blair sebelum ini memuji agama Islam sebagai indah dan menyatakan Nabi Muhammad SAW penggerak yang kuat dalam membentuk masyarakat bertamadun.

Orang yang bukan Islam mengakui Al - Quran adalah sumber rujukan terbaik, jadi kita yang di lahirkan sebagai seorang Islam ni jangan la pula menidakkannya yer.

Rujukan : Kosmo

15 comments:

  1. orang bukan islam baca hari2. orang islam?

    ReplyDelete
  2. vampire jom kita sama2 tanya kat diri sendiri, ok.

    ReplyDelete
  3. malu la sikit ngan tony blair...budak2 yang tak reti baca alquran tu....kan nyah kan

    ReplyDelete
  4. Nyah.. maybe dia baca terjemahan jer ni.. kekekekekeke

    ReplyDelete
  5. ye2 je baca al quran tapi sokong israel,tau pon ISLAM tu indah,kalau mcm tu aku nak blair ni berhenti menyokong israel dajjal tu,kalau x silap adik ipar dia ni masuk islam,mmg betul 1 dunia tau..nama adek ipar dia lauren booth penah kutuk dia sb sokong israel..kalau nak tau sape adik ipar blair ni kena search kat google lauren booth,fb lauren booth maybe x ada kot,hahahahah

    ReplyDelete
  6. bgus nye dye..mean dye pcye la kan akan adenye kiamat..syurga neraka..kalo lah dye msuk islam..

    ReplyDelete
  7. tulah .. kadang kadang rasa kesal.. bila ada masalah baru nak baca al quran

    ReplyDelete
  8. malunya..non Muslim sanggup mengkaji dan memahami..tapi kita sendiri...? huhuhu

    ReplyDelete
  9. kalau baca terjemahan alquran tu bole diterima pakai..tp klu al-quran pelik jugak..reti ke dia amek wudhuk'?

    hehe..kita sbg umat islam ni mmg disuruh baca alquran..alquran tu kan panduan sah kita..

    ReplyDelete
  10. tahukah blair ini tentang cara bacaannya sebuah ayat Al-Quran itu...

    ReplyDelete
  11. org bukan islam baca hari2. kita ni?

    ReplyDelete
  12. dia baca terjemahan ja kowt,,
    segala2nya dah terkandung dlm al quran,,

    ReplyDelete
  13. tu laa..orang lain boleh jer buat..tapi kiter............

    ReplyDelete
  14. orang bukan islam lagi mengkaji mengenai al-quran..umat islam mcm mana.perlu la membaca hari-hari.kitab al-quran sebagai panduan umat islam ke arah jalan yang benar

    ReplyDelete
  15. macam takde hasil je die bace quran tu. cenggitu gak

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!