ADA MANUSIA SANGGUP BERKAKI LEMBU DEMI FESYEN

24.4.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Oh fesyen.... Yang boleh buat manusia cantik dan jugak pelik. Baru2 ni kecoh pasal fesyen sorang retis bertudung ala2 teletubies. Tu antara manusia mangsa2 fesyen yang maybe dia tengok kat cermin nampak cantik tetiba dia upload gambar kat laman sosial orang nampak pelik. So, jadikan pengajaran.. jangan sapa2 lagi yang nak nampak comel dok pakai costum teletubies.. Satgi orang kutuk menangis 7 hari 7 malam bawah bantal.

Yang tu fesyen baju.. Ni satu lagi fesyen kasut aku jumpa kat FB ada orang upload. Nak gelak pun ada.. tak tau la kot2 hangpa nampak macam lawa. Berkenan nak buat koleksi tapi bagi diri aku yang bukan la berfesyen tahap mania rasa tak tergamak aku nak keluar duit beli kasut2 mengarut macam ni.

Sapalah jadikan kaki lembu sebagai inspirasi nak cipta kasut ni. Dah takde design ke nak buat? Tak lama lagi kaki ayam pun jadi kasut walau selama ni kita biasa dengar kaki ayam tu membawa maksud orang yang tak pakai kasut jangan pelik satu hari kaki ayam pun jadi kasut. Takpe lah.. aku pakai kasut jelly bunny je pun takpe. Aku bukan attention seeker & aku pun tak suka orang pandang2 aku kalau ada kat tempat awam jadi aku memang tak boleh hadam fesyen2 yang terlebih fesyen macam ni.

credit to Nizam Nasir

Semakin moden dunia semakin mengarut pulak aku rasa fesyen... Yelah kang ada kata pulak aku ni tak stylo la.. tak reti fesyen la.. Ok ok.. aku orang kampung. Selalu tengok lembu bebas kesana sini. Aku tak rasa kaki lembu tu menarik pun. kekekekeke

P/S : hope takde orang buat kasut kaki gajah takut ada orang tacing... hehehehe

** Dalam kita masih mampu bergelak tawa, masih ada insan yang tak mampu mengukir senyum. Menanti jawapan yang masih samar.. Marilah kita doakan buat semua yang terlibat dalam misteri kehilangan MH370 yang dah masuk hari ke 48. Moga Allah bukakan jalan untuk kita temui jawapan.**

5 comments:

  1. dah kekeringan idea fesyen gamok nyer :)

    ReplyDelete
  2. hehe....macam2. Dapat free pun x tergamak nak pakai... :D

    ReplyDelete
  3. salam mami lala..
    euuu....mcm ni punya pesen pun ada ka.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. sup kaki lembu sedap wooo..eh tetiba pasal mknn plk.. hHAhhH

    ReplyDelete
  5. ni dah tahap gila berfesyen ni
    sapelah yang pakai benda gini gamaknya

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!