BILA MENULIS APA YANG KITA TAK TAHU,KARAM SINGH WALIA BERTUKAR JADI KARPAL SINGH

18.4.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Memang benda ni macam lawak bila kita baca status dari seorang hamba Allah yang melahirkan perasaan simpati pada kematian ahli politik terkenal YB Mendiang Karpal Singh. Ye.. ye je dia menulis betapa negara kehilangan sesuatu yang berharga alih2 fakta pasal si mati jauh tersasar. Yang mati Mendiang Karpal Singh.. yang di gambarkan suka berpantun & berperibahasa tu dengan gaya tangan tu Karam Singh Walia wartawan tv3.

Sumber Mynewshub

Memang mula - mula nak gelak tapi benda ni patut kita semua jadikan pengajaran. Tak perlu beriya sangat untuk turut serta bersama orang lain menzahirkan perasaan kita kepada sesuatu isu yang kita sendiri pun tak peka & tak ambil tahu sebenarnya. Main hentam kromo jer, tak toleh kiri kanan dah. Kalau betul2 kita ambil tahu & kita tahu isu tu.. Mustahil la Karam Singh Walia bertukar jadi karpal singh pulak kan.

Pada yang masih keliru antara karam singh walia & karpal singh meh sini tengok wajah mereka

Bukan apa... selain memalukan diri sendiri orang juga boleh detect simpati kita tu nampak sangat di buat buat. Sekadar ikut apa yang orang buat tapi sebenarnya kita pun tak tahu apa orang cakap, siapa orang tu & apa profesion dia & kenapa dia di kenali. Zaman social media yang hanya dengan jari2 mampu menyebarkan maklumat ke seluruh dunia ni kena hati hati dengan apa yang kita nak tulis. Silap sikit..  kesannya sangat besar pada kita.

Jadi moral of the story... rajin la membaca jangan hanya rajin baca tajuk je. Info takkan meresap masuk ke dalam otak & akal kita dengan hanya kita baca kulit buku & tulislah apa yang kita tahu sahaja untuk tidak mengundang salah maklumat yang di sampaikan.

P/S : 42 hari sudah.. Pesawat MH370 bersama anak kapal & penumpang lenyap tanpa tanda. Hilang begitu saja. Hanya mati dalam teori manusia.. Tiada siapa tahu apa yang berlaku sebenarnya. Teruskan berdoa moga Allah bongkarkan kebenaran untuk kita jadikan iktibar & pengajaran. Untuk mereka mengakhiri penantian.

6 comments:

  1. hehehe... budak ni dah create fanpage kat FB, sbb ramai nak add die..
    species high confidence level ..
    tk malu pon jadi gini.. bangga pulak sbb dah glamer..

    ReplyDelete
  2. hehe lucu la pulak..kesian pun hado

    ReplyDelete
  3. Tengok muka fia tak macam budak sekolah tapi boleh sampai tak tahu..aih..sedih..

    ReplyDelete
  4. kemurungan kejap baca entri neh.hadoi.hahahahaha T_T lama tak lawat belog sis lekit! hai sis.eheks :D

    ReplyDelete
  5. Salam Mami Lala..

    Kekeke... status ke dua post pun dia salah eja 'kalam sigh'
    pemes dah die skarang.. siap ada fan page lagi.. ehehe

    https://www.facebook.com/kamarulxy
    https://www.facebook.com/KamarulZainuddinFanPage

    cabang baru nk jadi pemessss

    ReplyDelete
  6. hehe..ada yang camni ye
    beza sangat pun nama dia pun

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com