KISAH CINTA, CURANG & PERKAHWINAN ALMY NADIA DAN FIZZ FAIRUZ

27.4.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Nak kata aku ikuti sangat kisah percintaan pelakon Almy Nadia dengan Fizz Fairuz ni takde la ikut sangat. Tapi tahu jugak kontroversi2 yang melanda mereka ni. Yelah... Rasanya aku bukan dok dalam hutan amazon. Aku pun jenis yang tengok TV & kerap abiskan masa dalam dunia maya & suka membaca macam2 isu jadi apa nak pelik kalau aku tahu apa yang berlaku.

Kisah cinta almy & fizz ni bagi aku hebat jugak la.. Yelah.. selepas 8 tahun bercinta tup tup fizz pi bertunang dengan perempuan lain ntah dari mana ceruk dia jumpa pun tak tau. Bayangkan perasaan almy nadia masa tu... rasanya hati & perasaan dia macam kena blender lumat. Ko bayangkan la hati yang dah lumat tu boleh bercantum & membentuk kembali percaya & cinta. Bukan senang tau... kebanyakkan orang yang terluka pun dah tak boleh nak maafkan, inikan orang yang hatinya di blender hancur.

Perjalanan cinta mereka

Namun itulah dinamakan Jodoh.. Bila pertunangan fizz dengan sipolan tu di putuskan sebab katanya perempuan tu masih bini seseorang. Ada jugak la aku baca.. katanya fizz tu kononnya kena sihir. Sejauh mana betul cerita tu tak sure la. Cuma dengar dengar gitu2 jer. Tu tak penting dah sekarang untuk di ungkit.. Yang aku nak highlight adalah kemuliaan hati Almy Nadia ni yang boleh lagi maafkan & terima kembali fizz setelah apa yang berlaku. Kita terasa sikit dengan status orang pun simpan dendam sampai 7 keturunan (tak merujuk kepada sesapa, kadang2 diri sendiri pun camtu jugak).. inikan pulak kalau berdepan dengan situasi macam almy Nadia ni gamaknya berapa keturunan bermusuh.

Itulah perancangan Allah.. Soal Jodoh pertemuan Ajal & maut sudah tertulis sejak azali. Menjadi rahsia sehingga ianya berlaku. Namun ketulusan hati almy nadia tu ada part yang kita boleh jadikan contoh even nak kata dia perfect tu takde la perfect. Macam kita jugak.. ada kurang & lebih. So, kita ambil yang baik untuk di contohi. ye dak. Apapun semoga rumahtangga mereka di beri kebahagian yang berkekalan.

P/S : menjadi seorang pemaaf tidak bermakna anda seorang yang bodoh.

P/S : Hari ni maybe hari ke 51 pesawat MH370 hilang tanpa di kesan. Doa2 kita masih di perlukan. Terus doakan semua yang terlibat semoga di lindungi Allah & di beri petunjuk untuk membongkar misteri kehilangan ini

5 comments:

  1. itulah jodoh . semoga terus berkekalan hingga akhirnya .

    ReplyDelete
  2. itulah jodoh . semoga terus berkekalan hingga akhirnya .

    ReplyDelete
  3. memang penyabar almy nadia cikgu faizah ni. mungkin dia betul2 cintakan fizz tu. semoga jodoh mereka berkekalan.

    ReplyDelete
  4. tulahkan, kalau dah jodoh
    apapun jadi, kahwin juga!
    moga berbahagia ke jannah

    ReplyDelete
  5. salam mami lala..

    hepi tgk diorg.. tahniah buat almy dan fizz.. semoga kekal besama hingga ke akhir hayat...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!