TOLLGATE ASMARA COPY PASTE CERITA TOLLGATE GIRL?

27.4.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Mesti ramai tengok cekerarama semalam kan? Katanya kelakar cerita Tollgate Asmara tu tapi mesti ramai yang masih ingat telefilem Tollgate girl lakonan amy mastura yang satu ketika dulu pernah di tayangkan masa hari raya kalau tak silap. Pun kelakar & sweet sangat cerita tu.


Untuk pengetahuan korang Tollgate girl & Tollgate asmara ni di arah oleh pengarah yang sama Osman Ali. Katanya just Remake balik atas permintaan tv3 dengan cerita yang berbeza. Den tak tengok pun Tollgate asmara sebab den tengok iklan nampak macam copy paste cerita tollgate girl & pelakon dia pun tak berapa minat jadi keputusan den amik malas nak tengok. Layan the mummy yang episod maharaja cina kat TV2 pun rasa macam tak best alih2 layan kerja dapur, layan anak kemudian layan online sambil tunggu mata nak pejam.

Sumber FB

Maaf la cakap.. kenapa den hanya tengok iklan then terus takde hati nak tengok. Salah satu sebab cerita melayu sekarang lebih2 lagi kalau yang jenis drama berepisod pukul 7 petang tv3 ni.. Lomah lutut den nak tengok. Sebabnya.. satu jalan cerita sama jer.. Perbezaan tu terlampau sikit. Kedua.. starting & ending mesti kita dah boleh agak apa yang berlaku sebab cerita2 sebelum ni pun bukan satu dua cerita tapi dia ikut musim.. kalau musim cerita pasal kena paksa kawen.. tak suka lepas tu lama2 mesti jatuh cinta & suka. Tak tau la pemilihan drama kat TV3 ni macam mana tapi yang pasti target dorang yang boleh jual la. Mana taknya kalau pelakon kau pacak Izzue Islam, Anzalna,Nelydia senrose bla.. bla.. pelakon ensem kacak cantik & popular confirm cerita bodoh pun orang nganga juga tengok, kan??

Kenapa aku malas nak tengok tollgate asmara semalam even aku memang tabik spring kat telefilem tollgate girl? Adalah aku rasa macam tak feel tengok cerita yang jalan cerita aku dah tahu. Lagipun aku rasa Izara Aisyah lakonan dia belum lagi tahap mantap. Lebih senang aku mengaku aku bukan minat Izara Aisyah pun. kekekekeke cerita remake2 ni.. power dia macam kureng..  Umpama filem seram yang hebat kat Thailand.. even Mae Nak pun best cerita dia tapi tak sepower version pertama Nang Nak yang lebih seram & lebih best. Mae Nak tu filem yang remake balik dari filem Nang Nak. Jalan cerita lebih kurang sama jer sebab dia ambil dari lagenda kisah seram di Thailand tapi pelakon kedua2 filem tu je tak sama.

Moral of the story.. citarasa kita ni mana sama so mesti berbeza dari pandangan kita pada sesuatu isu. Hope Encik Osman Ali tak kisah yer.. even tollgate girl & tollgate asmara, dua2 pun dari pengarah yang sama tapi tetap saya memilih tollgate girl sebagai cerita terbaik & saya tak kata cerita tollgate asmara tu tak best sebab saya tak tengok jadi tak boleh nak nilai cuma kat sini saya cakap kenapa iklan kat TV tak berjaya buat saya rasa nak tengok jer. Macam saya cakap.. hilang mood nak tengok sebab kat iklan pun dah nampak copy paste cerita tu.

P/S : ada yang berpendapat macam pembikin drama dah macam kering idea. Jangan pulak suruh yang cakap camtu buat drama sendiri pulak sebab manusia ada kepakaran tersendiri. Ada yang pakar menghasil, ada yang pakar menilai & ada yang pakar menonton sahaja.Kita tak semestinya berkelulusan tinggi dalam bidang tu untuk memberi pandangan kan?? Penonton ni dari pelbagai lapisan masyarakat,pendidikkan & taraf hidup.. so, mereka menilai mengikut citarasa masing2 la.

5 comments:

  1. hehehe sy tgk gak semalam.kelakar.ok lah tu,

    ReplyDelete
  2. sama. sy pun tak layan citer tu smlm.
    terus terang cakap, sy dah makin tak minat nak tengok citer skrg. susah nak jumpa citer yang ada isi

    ReplyDelete
  3. saya pun suka tengok tollgate girl
    tapi tak pernah tahu pasal tollgate asmara
    title pun dah pelik
    tapi betullah, setipa orang lain citarasa dia =)

    ReplyDelete
  4. salam mami lala..
    pernah tgk citer ni versi amy mastura dulu..layan la jgk..tp yg versi baru ni tak tgk pun..

    ReplyDelete
  5. heeee sy peminat amy mastura..dulu tgk tollgate girl sbb amy mastura blakon haha..ok kot citer tollgate asmara tu..lebih kurang sama jaaa..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!