BE MONOPOS DARI NUFFNANG

26.10.14 Suria Lekatlekit 10 Comments

Rasa tawar, masin,pahit kelat semua dah mula menghasut fikiran aku ni.. Dah bertahun aku perati jer nuffnang ni. Mentang2 aku ni blogger pertengahan.. Nak apply yang besar tak layak, buat aku macam blogger main aucak aucak jer.


Sebelum ni dia acah2 dengan BE mandul.. bagi BE tapi tak subur.. Earning tak membiak kali ni dia bagi BE @ CPUV banyak, nak kata mandul sangat pun tak jugak tapi dah macam pra monopos. Bayangkan dah dekat sebulan BE @ CPUV running earning tak sampai RM5 pun. Iklan tu rasanya rancak jugak kat blog. Kita tunjuk rupa jugak la hari2.. Traffic nak kata drop sampai bawah 1K rasanya tak pernah lagi. Bulan ni rasa traffic agak meriah la tapi apsal earning tetap merangkak macam siput babi je ni.

Ni je yang aktif dalam 8 BE tapi yang aktif tak sampai RM5 even dah 26 hari running, apatah lagi yang lain even bernama Buffering Earning (BE) @ Cost Per Unique Visit (CPUV). 

Nuffnang.. tolong la aritu konon bagi BE melambak dengan alasan sistem down la.. nak trace blogger yang buat clik fraud la... Padahal korang nak acah2 blogger kan? dengan buat camtu semua blogger akan bercakap tentang nuffnang. Sebab ada blogger bersuara pasal BE mandul.. ko acah2.. bagi ada angka sikit kat earning. Angka kau bagi tu tak berapa logik la Nuffnang. Tunggu kau Nuffnang... lepas habis semua BE kat blog aku.. lepas aku cashout semua earning tak tinggal 1 sen pun aku cerai kan kau. Tunggu kau!! kataku ketika marah. hahahahaha

Pada blogger baru yang blog masih suci takde tempek apa2 ads.. jauhilah nuffnang. Jangan hangpa di permainkan macam kami. Aku ni pun dah rasa tawar,kelat,pahit dah dengan nuffnang. Banner sampai 3 pacak atas bawah tepi bagai.. tapi earning sen sen jer. sedih kan?? Sampai bila Nuffnang nak mempermainkan perasaan blogger?? Sampai bila nuffnang kami nak terus di sogok dengan gambaran indah dengan income blogger emas Nuffnang yang mampu jana puluh ribu ringgit?? Sampai bila?!! dramatik sangat Uolls... hahahaha

P/S : Kalau tahun 2010 ok jugak la earning takde la teruk camni.  1 BE boleh jugak dapat 30-40 hengget. Kira banyak jugak la sebab aku time tu blog pun baru jer setahun jagung tapi makin berusia blog aku makin sikit pulak earning dia.

10 comments:

  1. sama la kak. Stress sama nuffnang ni. HAhahahaa

    ReplyDelete
  2. Banyak dah blogger cakap pasal Nuffnang ni. Kat dlm group blogger kat Facebook tu selalu kuar benda ni.

    ReplyDelete
  3. Saya pun sama. Ada ke patut 2 sen jer.. Kalau 20sen saya blh terima.. Ni 2 sen.. Cis!

    ReplyDelete
  4. saya pula memang malas nak check
    confirm dia bukan takat mandul, kena "ikat" dah pun...hehe

    ReplyDelete
  5. zaza dh x pakai dh pun...earing dlm acc nuff pun zaza xambik..biar kan je tkubur mcm tu... :D

    ReplyDelete
  6. Ok lah tu tak sampai 5 hinggit. Saya ni tak sampai singgit even dah lama iklan menari2 dalam tu.

    ReplyDelete
  7. memang makin geram dengan nuffnang ni...CPUV ada 14 pun macam takde function...freeze kat situ...adehhh...kena cerai juga lama2 ni...huhu

    ReplyDelete
  8. Nuffnang dah ke arah monopouse tu....cepat-cepat cash out nanti langsung tak bernyawa....hihi

    ReplyDelete
  9. Mandul2 pun ada lah jugak hasil nyer...yang nuffnang bunda ni bukan saja mandul....malah langsung tak muncul2 dah kat blog....

    Ntah kenapa tak tahu....kalu nak dikira bakinyer sebelom ni okay lah jugak... tapi dah tak muncul2 camne tu...nak update pun dah lama dah tak dapat nak update... bunda pun tak reti nak buat camne...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!