AIS KRIM CILI PADI ANTARA MAKANAN PELIK MALAYSIA

28.2.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Serius aku tak pernah tahu ada ais krim pedas macam ni. kalau dah tak pernah tahu.. dah confirm la tak pernah jumpa apatah lagi pernah makan. Selalunya kita makan ais krim ni bersifat sejuk & manis jarang pulak orang makan ais krim pedas kan.

Sumber google

Kalau tak baca portal Ladylista sampai sekarang maybe aku tak tahu wujudnya ais krim coklat cili padi ni.. Amboi mentang2 orang Malaysia suka makan pedas sampai ais krim pun nak campur cili padi katanya. Tak tau la kalau tekad aku ni boleh terima ke tidak ais krim cili padi camni. Sejuk + pedas.. aku rasa macam sedikit pelik.


Macam - macam manusia meng upgrade makanan yang sedia ada untuk mencipta kelainan. Kalau korang nak tengok banyak lagi makanan yang di kategorikan pelik kat Malaysia ni korang boleh baca di portal Ladylista.

6 comments:

  1. Rasanya kat jepun atau barat (tak ingat kat mana... tp pernah tgk kat rancangan memasak astro) dah lama dorg reka eksrem pedas ni.

    ReplyDelete
  2. Baru la melayu kak! Makan eskem gitu..hahaha

    ReplyDelete
  3. Saya akan fikir 10x nak mkn ais krim tu sebab saya bukannya suka pedas.sangat.

    ReplyDelete
  4. Duk terfikir...cane la rasanya....rare ni...x jumpa lg....

    ReplyDelete
  5. Ok...1st tau & dengar ada eskem coklat cili padi nih.

    ReplyDelete
  6. Aiskrim campur-campur ni akak pernah tengok dalam rancangan masakan kat baratlah. Macam-macam yang mereka campur dalam aiskrim ni nak bagi rasa luar biasa. Kat Malaysia pulak tak pernah tau ada dicampur dengan cili padi.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com